Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Nieuw Kenniscentrum voor onderzoek naar schadelijke uitstoot door Vliegtuigmotoren

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 634 
|
 Universiteit Cambridge (UK) 
Nieuw Kenniscentrum voor onderzoek naar schadelijke uitstoot door Vliegtuigmotoren

De Universiteit van Cambridge heeft op 10 december een onderzoekscentrum opgericht, het ‘Institute for Aviation and the Environment (IAE)’.

De taak is onderzoek naar voorspel- en beheersbaarheid van schadelijke uitstoot door vliegtuigmotoren.
Het bestrijkt het complete scala van de natuurkundige en chemische aspecten van het vervuilingsproces. Beginnend bij de verbranding in de vliegtuigmotor, zal het ook alle andere aspecten van het proces meenemen, vanaf plaatselijke vervuiling van gebieden rond de luchthaven, tot en met zijn bijdrage aan de globale klimaat verandering.
Het onderzoek zal gericht zijn op verbetering van technologie en praktijk, maar ook op de mogelijkheid van probleembeheersing door sociale en politieke maatregelen.

De Engelse Onderzoeks-Raad voor Milieubeheer heeft fondsen beschikbaar gesteld die deze uitbreiding van de Universitaire taak mogelijk maakten. De fondsen zullen allereerst worden gebruikt voor het aantrekken van vooraanstaande onderzoekers op de vele wetenschapsgebieden welke de activiteiten van luchtvaartsector en overheid betreffen.
Professor Peter Haynes, de Directeur van het IAE stelde: “De Luchtvaart is een ‘multi billion dollar” industrie en is een vitaal aspect van het moderne leven, maar zij brengt ernstige effecten teweeg voor de kwaliteit van het leefmilieu”


Reacties op dit bericht