Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Niet veel meer last van Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1684 
|
 Haarlems Dagblad 
Niet veel meer last van Schiphol

VELSEN -  De luchthaven Schiphol gaat Velsen meer overlast bezorgen, maar het aantal ernstig gehinderden en slaapgestoorden neemt niet toe. Dat stellen B en W van Velsen naar aanleiding van de zogenaamde Tafel van Alders.

Onder leiding van oud-minister Alders is gekeken hoe het aantal starts en landingen op de luchthaven kan toenemen zonder dat de regio al te veel extra geluidsoverlast ondervindt. Een aantal gemeenten noordelijker in de provincie voelt zich door de minister genomen, omdat ze met een toename moeten instemmen als ze nog in overleg willen blijven over de beperking van overlast.

Voor Velsen weegt de Tafel van Alders niet zo zwaar, omdat de geluidsoverlast hier volgens berekeningen niet al te zeer toeneemt. Zonder het advies van Alders zou, aldus B en W in een bericht aan de gemeenteraad, in de periode 2020/2025 groei mogelijk worden gemaakt naar 600.000 vliegbewegingen met de daarbij horende geluidhinder. In die situatie zou de overlast groter zijn dan met het advies van Alders, aldus het college.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit Uitgeest

Door manipulaties binnen CROS is het METEN van vliegtuiggeluid - dat technisch gewoon zou kunnen - vervangen door krankzinnige rekenmethoden.
Zoals al eerder werd gemeld
zijn de notulen van CROS voor een deel 'weggemaakt'omdat de rol van een gewezen PVDA wethouder van Uitgeest alle
perken te buiten is gegaan waar het de misleiding van bewoners betreft.
Toch is deze figuur nog als secundant van Alders en als vertegenwoordiger van het
zelfbenoemde 'Bestuur Regio Schiphol'op diverse info.-avonden in onze regio present.

Blijkbaar weet hij zich gesteund door machtige 'Vrienden' - ook binnen Uitgeest? - die het niet zo nauw nemen met de afspraken die binnen ons democratische bestel normaliter in acht worden genomen.

Is 'men'aan het uittesten hoe ver men kan gaan en of de methoden van psychologische
misleiding voldoende vruchten afwerpen?!

Geplaatst door Gerard uit NULL

Deze gemeente kletst uit z'n nek. De huidige milieuregels werden destijds gebracht als 'tot hier en niet verder'. Schiphol zou voortaan alleen binnen die regels mogen groeien. En nu verkoopt deze gemeente 'blij' te zijn dat Schiphol z'n 600.000-vluchten-wens niet vervuld krijgt. Die 600 kilovluchten hadden ze onder het oude regime NOOIT gekregen, beste gemeente. Hoe je als burger wordt bedonderd. Door je eigen gemeente nota bene.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Je slaat de spijker op zijn kop Gerard. Het enige (geheime) motief dat Alders in opdracht van Minister Eurlings had was: Hoe voorkom ik dat schiphol in 2008 tegen haar milieunormen oploopt,zoals de UVA in haar rapport had geconcludeerd. Ook BRS gemeenten lieten zich )niet gehinderd door voldoende kennis van zaken )uit elkaar spelen.
Ik googlede wat op div Cluster-Noord gemeente-sites en concludeer: Velsen een hoog PvdA gehalte....., en een de rare claim op meer 2 x 2 baangebruik. Dat 2 x 2 baangebruik levert mogelijk 2 jaar enige verbeterig op, om daarna uit te monden in verdere capaciteitsgroei......

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee

Zou er dan gemeten zijn en deze waardens verwerkt worden in een goed en eerlijk advies, zal deze unaniem luiden: Polderbaan sluiten.
De Polderbaan is het meest slecht voor het milieu. Ze verzorgt de meeste verspilling en vervuiling van alle Schiphol banen.

Geplaatst door Ton uit NULL

Je zult maar in Velsen moeten wonen, want verhuizen kan ook niet iedereen zomaar.
Wat een waardeloos stelletje gemeenteleiders en dat al ruim 20 jaar als het Schiphol betreft. De gemeente Velsen krijgt zeker steeds iets uit die Schipholpot of worden ze uitgenodigd op lekkerbekkendineetjes.
In ieder geval weten ze niet dat die slaapverstoorden en die extra gehinderden binnen de binnenste geluidscontour liggen en Velsen daarbuiten. Logisch dus.
Ze zijn daar helemaal suf gebulderd.
Of misschien zijn ze wel zo geboren.
God nog aan toe, als we het van de gemeente moeten hebben, kunnen we het wel schudden.
Al ruim 20 jaar dus.

Geplaatst door Fiet uit NULL

Er is een tijd geweest dat Velsen een sociale gemeente genoemd mocht worden.
"Voor Velsen weegt die tafel van Alders niet zo zwaar" zegt het College van Velsen en met hen de gemeenteraad!
Anderen uit de regio hebben wellicht dubbele hinder en overlast te verwachten. Wat een asociaal gedrag van de gemeente.
Absoluut niet solidair met andere delen uit de regio en zelfs niet met de eigen inwoners van Velsen die wél al járen bezig zijn om die verschrikkelijke geluidhinder en stankoverlast t.g.v. Schiphol te doen verminderen.
De uitspraak van dit College is een klap in het gezicht van deze mensen.
De gemeente Velsen moet zich schamen!!