Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Neutron Jack’ op tournee

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 1009 
|
 NRC 
‘Neutron Jack’ op tournee Download het gehele artikel '‘Neutron Jack’ op tournee'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

De ongerrustheid is terecht, als het gaat om het verband tussen aandacht voor Schiphol Mainport binnen de nota Ruimte en het welzijn van de mensen die in die Ruimte moeten wonen.
Het probleem is dat projectontwikkelaars, als de heer Cerfontaine, hun aandacht uitsluitend richten op een wereldmarkt. economie betekent voort Cerfontaine "het meeste eruit slepen wat je kunt". De economie die ze vergeten, en wel, bewust vergeten, is de locale, de sociale-economie: de economie waarin het niet gaat om te winnen in het grote spel, maar de economie waar niet de speler, maar de gemeenschap bij wint.
Vroeger waren onze mainports middel om de derde wereld te koloniseren tot ons voordeel. Nu zijn de mainports middel geworden in handen van topmannen en zijn wij zelf de gekoloniseerden.
Laat ik een voorbeeld geven:
Cerfontaine voelt zich op achterstand staan. U denkt aan zijn nog-niet topsalaris. Hij ook. Maar het gaat hem om de nota Ruimte. Eigenlijk, vindt hij, moest er een Deltaplan komen om de nederlandse concurrentiepositie te redden. "Er is een gebrek aan politiek leiderschap, het gaat allemaal te traag", vindt hij. Hij noemt het Japanse bedrijf Nippon Air, dat zich graag wil vestigen bij Schiphol. Daartoe is de aanleg van een extra afrit van de N201 nodig (!). "Daar zijn we nu al twee jaar mee bezig en het lijkt erop dat het strandt bij de gemeenteraad van de Haarlemmermeer"
Leve de gemeenteraad van Haarlemmermeer!
We gaan toch niet de bewoonbaarheid van een regio prostitueren voor het comfort van een Japanse in de relatie met het zich privatiserende Schiphol. Een te groot deel van de terreinen rond Schiphol zijn al in handen van buitenlandse investeringsmaatschappijen.

"Maar toch, in plaats van zich zorgen te maken over de concurrentiepositievan de polder staat in de polder toch vooral het salaris van de nederlandse topmannen centraal. Het gaat om winnen. En om niets anders."

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Goed Olav, dat je hier zo op reageert. We kennen Cerfontaine zo langzamerhand. (Zie ook het artikel in blad Teammanagement van Elsevier: De grote Cerfontaine show. De man is gewoon onbetrouwbaar. In de Eerste Kamer
de nieuwe wet tot op het bot verdedigen en een jaar later verkondigen, dat het een "Krankzinnige wet" is!
Ik vertrouw meer op de zeer integere wetenschappers Prof van Ewijk en Prof Scholtes, die in hun gezamenlijke wetenschappelijke studie over Schiphol al in de jaren negentig concludeerden: Elke degelijke Kosten-Baten analyse ontbreekt. Die resultaten lijken me nu met het oog op de nota ruimte helemaal helemaal relevant:
Wat een ruimtebeslag wordt er in deze regio door Schiphol gepleegd! En dan hebben we het nog maar over een aspect van de kostenanalyse
Nee, er zou vele malen meer ingezet dienen te worden op de kwaliteit van de investeringen, dan op die verfoeilijke kwantiteit.
Jan Griese Secr PLRS

Geplaatst door webbeheer uit NULL

We willen in Nederland toch allemaal winnen? Schiphol is maar een radertje in het geheel: Als je Nederland-breed kijkt, dan is er maar een conclusie mogelijk: een KLEINER Schiphol is PER SALDO (let op dat woord) juist BETER voor de economie. Iedereen vaart daar beter bij. In poldermodeltaal: Bij een kleiner Schiphol creeer je een win-win- situtie. Bereikbaarheid voor de handel, ruimte om te wonen en voor andere economische activiteiten, ruimte om te leven. Van landsbelang, daar heeft Neutron Jack nog nooit van gehoord!

Geplaatst door W. Zonneveld uit Castricum

Inderdaad, de plaatselijke Castricumse en Bakkumse middenstand zal er zeker onder gaan leiden, hopelijk heeft Hotel Borst de net nieuw aangebouwde kamers zeer uitgebreid tegen geluid geisoleerd en voorzien van airco, een raam kun je niet meer openlaten 's nachts.

Wie moet er trouwens ingeschakeld worden om het nut van AAS voor de (plaatselijke/Nederlandse/europese/wereld) economie te bewijzen??? Deze wortel wordt de bevolking al jaren voorgehouden zonder dat er harde cijfers op tafel zijn gekomen.

Tip: De enige betrouwbare partner in deze lijkt mij voorlopig alleen de Rekenkamer, de enige onafhankelijke instantie die het reilen en zeilen van ministeries en bewindslieden op eigen houtje zou kunnen gaan beoordelen op hun merites, als er iemand is die daar intern connecties heeft dan horen we het graag.