Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Negen ton voor oude vliegveld Bergen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1036 
|
 noordhollands dagblad.nl 
Negen ton voor oude vliegveld Bergen

BERGEN - De Provincie Noord-Holland stelt een 900.000 euro beschikbaar voor het versterken van de natuur op het voormalige vliegveld Bergen. De bijdrage vloeit voort uit het Programma Groen 2014-2018.

Op het terrein van 99 hectare, ingeklemd tussen het dorp Bergen, Egmond aan den Hoef en Alkmaar wordt een waterberging aangelegd en krijgt de natuur een impuls.
Ook zijn er plannen voor een wandelroute door het gebied. De Provincie Noord-Holland stelt totaal ruim 35 miljoen euro beschikbaar voor groene projecten en subsidieregelingen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ik weet nog wel een paar vliegvelden.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Addertje boven het gras?

Zou daar ook een hoogtegrens van 14 meter gaan gelden i.v.m. eventueel extreem laag vliegen op een enkele motor met enige honderden passagiers aan boord?
Rond het Alkmaardermeer zijn de stiltegebieden op verzoek van de luchtvaartsector door dezelfde Provincie geschrapt. Zo dreigt veel nog niet verstedelijkt gebied voor agricultuur en recreatie in veel te hoge mate opgeofferd te worden aan een volledig doorgeslagen, onvoldoende kwalitatief luchtvaartbeleid?

Hoog tijd dat de operatie Schoon Schip in het Haarlemse provinciehuis volledig wordt uitgevoerd. En een voldoende onafhankelijk Provinciaal bestuur terugkeert dat bewonersbelangen voldoende serieus neemt.