Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nederland staat aan top met vervuiling

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 670 
|
 NRC-Handelsblad 
Nederland staat aan top met vervuiling Download het gehele artikel 'Nederland staat aan top met vervuiling'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Theo K uit Bakkum

De woordvoerder van het Planbureau komt wel in aanmerking voor de Rubberen Banaan. Naar analogie van dit genie volgt hier gratis nog wat krompraat voor V&W en VROM:

“Hoe meer mensen aan vlieghinder worden blootgesteld, hoe gunstiger het is. Want gemiddeld genomen neemt de hinder per persoon daardoor af.”

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

De oorzaak is te vinden in het dogma van economische groei. De achtergrond is me niet geheel duidelijk maar sinds WWII is er maar 1 heiligheid in NL en dat is ‘economische groei’. Deze twee toverwoorden leiden ons al decennia als lemmingen naar een afgrond maar er is geen collectieve intelligentie in het politieke gebied die snapt dat er hoe dan ook ergens een grens moet zijn.
We zijn als kikkers in een pan koud water die op het fornuis staat en langzaam opwarmt. We zien het niet, we willen het ook niet zien en we willen er al helemaal niet vanaf want het begint nu net lekker warm te worden.

Gezien de achtergrond van onze soort denk ik dan ook niet dat er nog uitwegen zijn. Ons lemminggedrag blijft, de pan gaat langzaam aan de kook en we slopen met onze ongebreidelde groei de gehele wereld, te beginnen met de geïndustrialiseerde landen.

Schandalig? Ja. Dom? Nou, zeker! Oplossing? Geen idee.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Laten we bij ons zelf beginnen.....
"Er is geen collectieve intelligentie in het politieke gebied" Tja, als we gaan afschuiven, zoals: Men doet maar e.d....
WIJ kiezen onze politici.....toch.....?
Egoisme en domheid ja. Dat begon dit keer in de Haarlemmermeer, waar men liever de herrie over de schutting mietert, en de Rechtsbescherming gewillig aan de Sector op een presenteerblaadje aan biedt.