Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Nagekomen bericht Amstelveens Weekblad

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 534 
|
 Amstelveens Weekblad 
Nagekomen bericht Amstelveens Weekblad

SCHIPHOL – Omwonenden van Schiphol willen een sterkere vertegenwoordiging in het overleg over de toekomst van de luchthaven, de zogeheten Alderstafel.
De Vereniging Gezamenlijke Platforms hebben de voorzitter van het overleg, commissaris van de koningin van Groningen Hans Alders, gevraagd om twee directe vertegenwoordigers, naast twee bewoners die worden aangewezen door de CROS (Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol).
De Alderstafel heeft zich de afgelopen maanden vooral beziggehouden met de korte termijnproblemen van Schiphol, waaruit een overeenkomst is voortgekomen het aantal vluchten tot 2010 te verhogen tot maximaal 480 duizend. De komende tijd komt de toekomst van de luchthaven voor de jaren tot circa 2018 aan de orde.
Tot dusver hadden platforms één vertegenwoordiger, die bovendien gekoppeld was aan het voormalig PvdATweede Kamerlid Rob van Gijzel.
Op zich is dat volgens de platforms wel goed verlopen. ,,Maar Van Gijzel is natuurlijk wel verbonden aan de PvdA,” zegt bestuurder Jan Griese van de gezamenlijke platforms. ,,Daardoor kan beeldvorming ontstaan van een minder onafhankelijke positie.”
De platforms opereren liever ook niet onder de vleugels van de CROS, omdat de bewonersvertegenwoordigers daarvan worden aangewezen door de gemeenten. ,,Wij willen optimale transparantie,” zegt Griese. ,,Daardoor wordt dit alles ook voor onze achterban beter te begrijpen.”
De platforms vinden een sterkere vertegenwoordiging gewenst, omdat bewoners geen professionele organisaties met eigen specialisten achter zich hebben staan, zoals de KLM, Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland die wel hebben.
De platforms willen ook een sterkere vertegenwoordiging in overleggen die de discussies aan de Alderstafel voorbereiden.


Reacties op dit bericht