Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Nachtvlucht van Antonov mag wel’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1226 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Nachtvlucht van Antonov mag wel’

SCHIPHOL - 
Met het nachtelijk vertrek van het Oekraïense megavliegtuig Antonov AN-225 - dat vorige week een tijd op Schiphol gestrand is geweest- is volgens de luchthaven niets onwettelijks gebeurd.

De luchthaven heeft zichzelf de regel gesteld dat zware toestellen als de AN-225 niet in de nachtelijke uren mogen vliegen, en dus worden dergelijke vluchten ook niet gepland. Maar in geval van ‘niet geplande vluchten’ kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Dat laat een woordvoerster van Schiphol weten.

De Antonov kwam vorig weekeinde aan op Schiphol en moest na problemen met het landingsgestel aan de grond blijven. Na reparatie door een uit Oekraïne overgevlogen team van experts bleken de weersomstandigheden niet goed genoeg voor vertrek. Uiteindelijk is het toestel in de nacht van vrijdag op zaterdag richting Zuid-Korea vertrokken.

De nachtelijke vlucht met het zware, lawaaierige toestel zorgde voor veel kritiek op Schiphol, onder meer op de website van deze krant. Ook vliegtuigspotters waren teleurgesteld.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frits uit Leiden

Vreemd, als Schiphol een nachtvlucht niet plant, dan mag deze wel. Een mooi juridisch feit. Eens kijken hoe dit van een enkele nachtvlucht verschuift naar meerdere nachtvluchten per maand, week of dag en of dit protesten oplevert? Zo niet, dan kan de frequentie van niet-geplande nachtvluchten verhoogd worden.