Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Na praten is het nu tijd voor actie tegen Schiphol’

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 730 
|
 NHD 
‘Na praten is het nu tijd voor actie tegen Schiphol’ Download het gehele artikel '‘Na praten is het nu tijd voor actie tegen Schiphol’'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Verstandig om milieugroepen te mobiliseren.
Actie tegen Schiphol lijkt mij inmiddels een noodzaak te worden, om nog een enigzins woonbare omgeving te houden.
De luchtvaartlobby is nu eenmaal niet te vertrouwen, dat heb ik altijd al gesteld. Alleen moeten we het nu anders aanpakken, geen herhaling van Schinveld. Het Polderbos is ook een voorbeeld, van heel veel inspanning en zeer zeker respect verdienend, maar toch een verloren strijd.
Niet dat zij niet hun best gedaan hebben, integendeel. Alleen wat hebben ze gewonnen?
Landelijke aandacht, blijkt niet genoeg te zijn. Tijd is het enige wat er mee verdiend is geweest: uitstel van executie.
Nogmaals: de luchtvaartlobby is zeer invloedrijk en beschikt over een "devils advocate" , het zal zeer moeilijk zijn om ons
gelijk te halen. Dat redden we, denk ik alleen door eensgezindheid en doorzetten.
En: de gemeenteraadverkiezingen staan voor de deur. Wellicht een mogelijkheid om op die partijen een keuze te maken die het inmiddels ook meer dan genoeg vinden.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Tja Vos, echter in jouw laatste zin zit nogal een adder onder het gras.
Enige tijd geleden heb ik de politieke partijen verzocht mij hun standpunt te geven aangaande het spanningsveld Welvaart / Welzijn.

Behalve Groen Links en SP wilde niemand een uitspraak doen tot na de evaluatie. De SP noch GL gaan in een volgende kabinetsperiode verandering aanbrengen in het huidige beleid.

Dus kom je bij de grotere politieke partijen die hun vingertjes niet willen branden aan een ‘regionaal probleem’. Krijg je al een progressieve meerderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen, dan houdt de rijksoverheid nog steeds mogelijkheden tot noodverordeningen (zie Schinveld).
De periode van Paars heeft slechts zeer tijdelijk maatregelen tot gevolg gehad (na de Bijlmerramp) die echter met een zwierige zwaai alweer van tafel zijn geveegd.

Dat neemt niet weg dat je natuurlijk wel moet gaan stemmen.

Vraag is wat mij betreft: hoe krijg je landelijke aandacht voor dit steeds groter groeiende probleem, met steeds verder krimpende media aandacht?

Geplaatst door els uit castricum

Afgelopen nacht had ik weer eens een droom.
Mevrouw Schultz werd wakker, in de 2e helft van de nacht, met hoofdpijn. Ze begon na te denken, hoe ze het hoofdpijn-dossier van Schiphol, zó kon hanteren, dat de meeste partijen zich een poosje koest hielden. Dat zou dan wel haar tijd uitdienen.
Op dat moment hoorde ze een zacht naderend zoemend geluid, dat al luider werd. Ze knipte haar nachtlampje aan en zag een grote horzel! " Ook dat nog" dacht ze. Ze pakte een krant om de horzel te vermorzelen maar die begon te spreken. "Als je dat doet, verschijnen er direct twee horzels, bovendien moeten we blijven vliegen, want dat is goed voor de horzel-economie! Vraag me niet waarom."
"Kun je niet even je gemak houden?" vroeg mevrouw Schultz, " zodat ik kan slapen, wie stoort nou iemand in de nacht???" "Nee" sprak de horzel " het is piektijd nu en dat betekent, vliegen! Ga maar ontspannen, aan leuke dingen denken, vrijen met je man of thee zetten. Probeer maar niet te horen wat je hoort, want het zit tussen je oren, dus niet zeuren!"
Mevrouw Schultz zuchtte en probeerde het geluid te negeren.
Op dat moment werd ik wakker door een donderend geraas van een vrachtvliegtuig. MIjn piektijd was begonnen.