Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Na de winter verharde baan vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 964 
|
 omroep zeeland.nl 
Na de winter verharde baan vliegveld

MIDDELBURG - Het vliegveld Midden-Zeeland wil na de winter de verharde baan gaan aanleggen. De verwachting is dat Provinciale Staten op 1 november instemt met de vergunning.

Tijdens een commissievergadering van de provincie vrijdagmorgen was amper discussie over de verharde baan. Vrijwel alle partijen lieten blijken nauwelijks bezwaren te hebben tegen de komst van een verharde baan. Alleen GroenLinks is tegen.

Verheugd
Directeur Rob Gomersbach van vliegveld Midden-Zeeland reageerde na afloop verheugd: “De verharde baan is een stapje dichterbij gekomen.” Gomersbach wil een verharde baan aanleggen omdat de huidige baan bij zeer nat weer niet te gebruiken is. Dat komt ongeveer tien dagen per jaar voor. “Dat is een behoorlijke kostenpost voor de bedrijven die gevestigd zijn op het vliegveld. Het onderhoudswerk aan vliegtuigen ligt dan stil.”

Geluidsniveau
Gedeputeerde De Reu (PvdA) legde vanmorgen uit dat een verharde baan niet veel zal veranderen. Het geluidsniveau blijft hetzelfde en de vergunning voor het aantal vluchten wordt niet verruimd. “Er gaat niets veranderen”, stelde De Reu.

GroenLinks
Leen Harpe (GL) is daar kritisch over: “Een verharde baan is het begin van een groei aan vliegtuigen.”


Reacties op dit bericht