Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

NW-Veluwe profiteert van groter vliegveld

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 636 
|
 Stentor 
NW-Veluwe profiteert van groter vliegveld

NW-VELUWE - De uitbreiding van airport Lelystad biedt ook volop kansen voor het bedrijfsleven op de Noordwest-Veluwe.
 
Dat vinden de gezamenlijke vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit deze regio en van Flevoland. Volgens Frits Smit, directeur regionale economie van de Kamer van Koophandel Oost Nederland kunnen beide regio’s profiteren van elkaars vestigingsklimaat en dat ook uitbouwen.

Een deel van de nieuwe werkgelegenheid komt op de luchthaven zelf. Deze is eigendom van luchthaven Schiphol NV maar dat wordt door het bedrijfsleven niet als een bedreiging gezien. Schiphol heeft nadrukkelijk aangegeven een deel van de vluchten naar Lelystad te willen verplaatsen.

Het bedrijfsleven verwacht dat op de lange termijn de uitbreiding van de luchthaven vijf- tot twaalfduizend arbeidsplaatsen extra kan opleveren.

Het is volgens voorzitter Bert Gijsberts van VNO-NCW Flevoland zeker niet de bedoeling werkgelegenheid van de Noordwest-Veluwe weg te trekken. Hij verwacht dat de uitbreiding van de luchthaven zelfs het vestigingsklimaat op de Noordwest-Veluwe zal verbeteren. “We moeten ons niet laten weerhouden door bedreigingen, zoals de extra geluidsoverlast”.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door OB uit NULL

De ontmanteling van Soesterberg is ook al wat uitgesteld

Geplaatst door Els uit castricum

Nederland is bezig één grote stad te worden en één grote landingsbaan.
Geen wonder, dat er zovelen vluchten naar de omringende landen waar nog landschappen zijn, waar nog stilte is en waar een mens nog normaal kan leven.

Geplaatst door JP uit Almere

Dat mensen gezondheidsklachten krijgen van de extra geluidsoverlast kan de heer Gijsberts niets schelen. Als er maar zakkengevuld kunnen worden. Wat een mentaliteit hebben we hier in Nederland gekregen. Ik baal ervan in zo'n land te moeten wonen.