Platform Vlieghinder Kennemerland
 

NMa: geen machtsmisbruik Schiphol in zaak Chipshol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 639 
|
 parool.nl 
NMa: geen machtsmisbruik Schiphol in zaak Chipshol

Bron: ANP
© Thinkstock

Schiphol heeft geen misbruik gemaakt van haar machtspositie om te voorkomen dat Chipshol haar gronden rondom de luchthaven zou ontwikkelen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zegt maandag daarvoor geen aanwijzingen te hebben gevonden.

Gebiedsontwikkelaar Chipshol had bij de NMa een klacht ingediend, maar die is ‘na uitgebreid onderzoek afgewezen’. Volgens Chipshol zou Schiphol overheden op ‘oneigenlijke manier’ hebben beïnvloed.

De NMa schrijft dat Schiphol inderdaad acties heeft ondernomen om te voorkomen dat Chipshol het Groenenbergterrein zou bebouwen, maar stelt ook dat het geen aanwijzingen heeft dat die acties ‘slechts waren bedoeld om Chipshol als concurrent op de luchthavengebonden vastgoedmarkt dwars te zitten’.

Volgens Schiphol kan het terrein niet worden bebouwd, omdat daarmee het vliegverkeer in gevaar zou komen. Ook zou het niet kunnen worden ontwikkeld met het oog op eventuele uitbreiding van de luchthaven met een extra start- en landingsbaan. Maar volgens Chipshol is het Schiphol slechts te doen om de gebiedsontwikkelaar dwars te zitten. De NMa is het daarmee niet eens.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door John Damen uit Heemstede

Was wel te verwachten natuurlijk...

Zoals Bill Clinton geen seks had met Monica Lewinsky, zoals Hans Westenberg geen contact had met advocaten van Chipshol, zoals Pieter Kalbfleisch geen meineed pleegde zo werd Chipshol niet gedwarsboomd door Schiphol. Welke hersenloze abrikozenpit neemt dit soort bullshit nog voor waar aan anno 2012 ??

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

"" Volgens Schiphol kan het terrein niet worden bebouwd, omdat daarmee het vliegverkeer in gevaar zou komen. Ook zou het niet kunnen worden ontwikkeld met het oog op eventuele uitbreiding van de luchthaven met een extra start- en landingsbaan. ""

Werkelijk asociaal en arrogant van de luchthaven Schiphol. Uiteraard is dit het enige en echte doel van Schiphol: tenkoste van alles en iedereen uitbreiden. Dat er vele mensen zijn die dag en nacht in de vervuiling en herrie en onveiligheid gestort worden, laat ze volledig koud. De politiek kijkt er naar en ziet en hoort niets.........net als de NMa ! Van Schiphol worden we niet beter, we gaan er eerder op achteruit!