Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

N-H: luchthavenindelingsbesluit beperkt ontwikkeling Zuidas

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 931 
|
 vastgoed markt.nl 
N-H: luchthavenindelingsbesluit beperkt ontwikkeling Zuidas

Het nieuwe luchthavenindelingsbesluit Schiphol verhindert de ontwikkeling van onder meer de Zuidas en belemmert de bouw van windmolens. Dat schrijft het provinciebestuur van Noord-Holland aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M), zo blijkt uit de beantwoording door Gedeputeerde Staten van vragen van de PvdA.

Volgens het ontwerp-luchthavenindelingbesluit Schiphol ligt de Zuidas straks in een zone waar alle nieuwbouw boven 60 meter moet worden getoetst op consequenties voor de vliegveiligheid. Rond de Amstel ligt die grens op 80 meter.

‘Steeds meer grote vliegtuigen zijn uitgerust met twee in plaats van vier motoren (…) Dat betekent dat in de uitvliegroutes een groter gebied moet zitten waar hoogtebeperkingen gelden. We hebben dat voor de hele regio bekeken en alleen op de Zuidas moeten we de bouwregels waarschijnlijk aanpassen’, aldus de uitleg van de regels uit de mond van Bart Vink, projectleider Structuurvisie Mainport Amsterdam Schiphol (SMASH), op 20 juni in vorig jaar in Het Parool.

Maar volgens de Noord-Hollandse PvdA zijn de bouwregels in het nieuwe ontwerpbesluit voor een veel groter gebied aangepast. Het provinciebestuur vraagt nu staatssecretaris Wilma Mansveld (luchtvaart) om een betere inventarisatie van de plannen die zouden kunnen worden geraakt door het ontwerpbesluit. Het ministerie van I&M was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Reacties op dit bericht