Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Motie Schiphol unaniem aangenomen (Aalsmeer)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1290 
|
 dichtbij.nl Editie Amstelland Nagekomen van 23-09-14 
Motie Schiphol unaniem aangenomen (Aalsmeer)

Door de Dichtbijredactie, Truus Oudendijk (Witte Weekblad)

AALSMEER - De geluidoverlast in Aalsmeer is de afgelopen tijd alleen maar toegenomen. Veel bewoners hebben ernstige lichamelijke klachten door slaapstoornissen vanwege het aanhoudende lawaai en de uitstoot van verbrandingsgassen. Ook het milieu heeft daar ernstig van te lijden. Allemaal zaken die de leefbaarheid in Aalsmeer bepaald niet ten goede komen.
Er zijn diverse afspraken gemaakt over hinderbeperkende maatregelen maar die hebben tot nu toe weinig effect opgeleverd. Sterker nog, er zijn nagenoeg geen hinderbeperkende maatregelen.
AB diende een motie in tijdens de raadsvergadering van 11 september. En daarin staan verschillende verzoeken richting het college.

Plaats aan de tafel
Een van de belangrijkste is om er als college voor te zorgen dat Aalsmeer in ieder geval een plaats krijgt aan de onderhandelingstafels waar de besluiten genomen worden. Verder wil AB dat het college er voor zorgt dat individueel gedupeerden nu eindelijk compensatie krijgen, want daar wachten ze nog steeds op. Daarnaast zou een aanvullende compensatie ter ondersteuning van projecten die de leefbaarheid verbeteren zeer welkom zijn en het college wordt verzocht dat soort projecten actief te ondersteunen.

Extra meetpunten
De raad vindt het ook van belang dat er extra meetpunten geplaatst worden, bij voorkeur op de Uiterweg, in Kudelstaart en bij de tunnelbak. Ook moeten bewoners via een gerichte campagne gewezen worden op de mogelijkheid om te reageren en een klacht in te dienen over geluids- of stankoverlast. Dat kan via het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol www.bezoekbas.nl Het was een motie met een heel scala aan oproepen richting college. De raad ging er unaniem mee akkoord.


Reacties op dit bericht