Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Mogelijk sancties voor Schiphol wegens overschrijden geluidsnorm

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 602 
|
 Luchtvaartnieuws 
Mogelijk sancties voor Schiphol wegens overschrijden geluidsnorm

SCHIPHOL - Schiphol heeft het afgelopen jaar bij drie meetpunten ten noordoosten van de luchthaven te veel herrie gemaakt. Dat heeft topman Gerlach Cerfontaine donderdag (15 februari) van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) te horen gekregen. De overschrijding van de geluidsnormen komt doordat Schiphol vaker dan verwacht de Buitenveldertbaan heeft gebruikt.

Onder meer door problemen met het asfalt op de Aalsmeerbaan moest het vliegverkeer uitwijken.

Ook de problematiek van het parallel starten speelde een rol. In 2004 bleek dat vliegtuigen die gelijktijdig vanaf de Polderbaan en Zwanenburgbaan vertrekken, te dicht bij elkaar in de buurt kwamen.

Daarop zijn de routes tijdelijk aangepast. Aan een structurele oplossing wordt nog gewerkt.

Cerfontaine kon donderdag niet zeggen welke sanctie de luchthaven wordt opgelegd. Wel had hij al verwacht de geluidsnormen te overschrijden, dus de mededeling van de IVW kwam niet als een verrassing.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit NULL

De overschrijding van de geluidsnormen komt doordat Schiphol vaker dan verwacht de Buitenveldertbaan heeft gebruikt.

Gut, op een dag als deze, heb ik toch zeer zeker ook de indruk dat boven Uitgeest de geluidsnormen flink overschreden zijn !
De gehele dag ! de 1 na de andere laagvliegende lawaai-kist. Tel al die herrie op, dan word je vanzelf wel depressief ! Cerlach Cerfontaine: je zult er wel weer met een 'vriendenstraf' vanaf komen ! Want in dit land durven de 'beleidsmakers' niet eens te vloeken....