Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Mogelijk honderden banen weg door bezuinigingen bij KLM’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 862 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
Mogelijk honderden banen weg door bezuinigingen bij KLM’

SCHIPHOL - Bij KLM dreigen de komende twee jaar minstens 1300 banen geschrapt te worden. Dat meldt de Telegraaf woensdag. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij moet bezuinigen om uit de rode cijfers te komen. KLM noemt de berichtgeving in De Telegraaf in het bedrijfsmedium Wolkenridder Actueel ‘absoluut onjuist’.

Volgens KLM wekt het dagblad ten onrechte de suggestie dat er mogelijk banen op de tocht staan. Maar de NVLT, de vakbond van de KLM-technici, geeft aan dat door bezuinigingen het personeelsbestand de komende jaren met 1300 FTE’s zal afnemen.

“Echter, tot op heden houd de KLM vast aan het voornemen de family bij elkaar te houden en de reductie langs natuurlijke weg te laten verlopen”, stelt bestuurder Ron Scherft. Ook volgens KLM-onderhandelaar Wim Kooijman blijft het uitgangspunt ‘keeping the family together’ onveranderd.

De CAO-onderhandelingen tussen KLM en de bonden op de Veluwe werden dinsdag afgebroken. Verwacht wordt dat pas 23 november verder wordt onderhandeld.

Veel details over de onderhandelingen zijn niet naar buiten gebracht. De bonden van het cabinepersoneel zien echter niets in een KLM-plan om alle Europese activiteiten onder te brengen bij het regionale dochterbedrijf KLM Cityhopper.

Cabinebonden VNC en FNV Cabin Pressure hebben gezamenlijk laten weten ‘te veel haken en ogen te zien’. De cabinebonden gaan wel akkoord met een nullijn voor de salarissen tot en met 31 december 2014 en het inleveren van een vrije dag.

Van onze redactie


Reacties op dit bericht