Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Moeizaam overleg Alders over Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 668 
|
 Telegraaf 
Moeizaam overleg Alders over Eindhoven Airport

EINDHOVEN -  De laatste extra gesprekken over de uitbreiding van het aantal vluchten op Eindhoven Airport verlopen uiterst moeizaam. Volgens verschillende deelnemers is het maar zeer de vraag of naamgever en voorzitter oud-minister Hans Alders daarom zoals gevraagd deze week nog advies kan uitbrengen aan het kabinet, blijkt uit een rondgang.

Gemeenten, de provincie, omwonenden, milieuorganisaties, werkgevers, de luchthaven, het ministerie van Defensie en werkgevers spreken met Alders over de overname van 35.000 vluchten van Schiphol dat de grenzen van zijn groei bereikt. De uitbreiding van Eindhoven Airport ligt in de regio erg gevoelig.
Om het proces niet te frustreren, is de afspraak dat de deelnemers niks over het verloop zeggen. Wel staat vast dat woensdag een extra bijeenkomst nodig was en dat tot dan alleen nog standpunten waren uitgewisseld. „Het proces is nog niet klaar”, zei voorzitter Klaas Kopinga van Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) woensdag na afloop. Volgens hem verhindert de naderende zomervakantie een snelle afronding.
Een woordvoerder van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) meldde donderdag dat partijen er nog niet helemaal uit zijn en dat het proces aan het eind moeizaam verloopt. Er ligt nog geen advies en er is geen vervolgbijeenkomst gepland, zegt een andere betrokkene.
Officiële mededelingen over de voortgang komen donderdag of vrijdag, kondigde een woordvoerder namens Alders aan.


Reacties op dit bericht