Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ministerie twijfelt aan cijfers over vliegtaks

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1178 
|
 Haarlems Dagblad 
Ministerie twijfelt aan cijfers over vliegtaks

SCHIPHOL - Het ministerie van financiën betwijfelt of de cijfers over de gevolgen van de vliegtaks wel kloppen. Daarom komt het ministerie in de loop van volgend jaar met een eigen onderzoek naar buiten.

De overkoepelende organisatie van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen (Barin) kwam maandag met cijfers naar buiten over de effecten van de in juli ingevoerde vliegtaks in Nederland. Voor Europese vluchten betalen passagiers een toeslag van 11,25 euro en voor lange afstanden 45 euro. Schiphol heeft sindsdien 525.000 passagiers minder verwerkt. Schiphol, luchtvaartmaatschappijen, hotels en restaurants lopen dit halfjaar één miljard euro aan inkomsten mis, rekende Barin voor.

Maar bij het ministerie van financiën wordt betwijfeld of deze schatting wel klopt. ,,Gaan mensen vanwege een toeslag van 11,25 euro echt helemaal naar Duitsland of België rijden? En dat half miljoen passagiers dat er minder zou vliegen vanaf Schiphol, gaan die wel allemaal naar het buitenland of zien ze ook van vliegtrips af? De gestegen brands


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Gewoon kilometertjes tellen van woonhuis naar vliegveld.
Dus gewoon méten en niét berekenen.
Het is bij de sektor meestal hetzelfde als bij het klaverjassen: de schrijver wint !

Geplaatst door Gerard uit NULL

Niet alleen het ministerie twijfelt aan de cijfers. Ieder weldenkend mens twijfelt aan de cijfers. Hoe diep kan de sector zinken?

Geplaatst door Nico uit Den Haag

Zeer diep. Vraag maar aan de vertegenwoordiger van AAS bij CROS.

Geplaatst door Mieke uit Heemskerk

Nou nog de rest waar ze aan gaan twijfelen zoals de metingen naar geluidsoverlast.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Nu het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog, inclusief de Inspectie van die club want die geloven tenslotte alles wat de sector roept.