Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ministerie laat huizen bij vliegbasis Volkel isoleren vanwege geluidsoverlast straaljagers

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1470 
|
 omroep brabant.nl 
Ministerie laat huizen bij vliegbasis Volkel isoleren vanwege geluidsoverlast straaljagers

VOLKEL - Ongeveer vijftien huizen in Boekel en Odiliapeel worden op kosten van het ministerie van Defensie geïsoleerd omdat ze meer last krijgen van de straaljagers van vliegbasis Volkel.
Het ministerie heeft dat laten weten aan de gemeenten in de regio nu er gekozen is voor een andere vliegroute.

Probleem is er nog steeds
Tegen de oude route was bezwaar gemaakt door de gemeenten Uden en Veghel. De nieuwe route zorgt volgens de betrokkenen voor minder geluidsoverlast. Maar helemaal weg is het probleem niet.
De bewoners van vijftien huizen in Boekel en Odiliapeel krijgen met de nieuwe vliegroute veel last van de straaljagers. Daarom besloot het ministerie die te laten isoleren.

Boekel is boos
In Boekel is verontwaardigd gereageerd op het kabinetsbesluit. Wethouder Ted van de Loo kan de gevolgen nog niet helemaal overzien maar concludeert dat de koerswijziging een forse aanslag op het woongenot in Boekel betekent.
De oorspronkelijke keuze was volgens hem een aardig compromis. “De lasten worden nu op Boekel afgewenteld. Ik ben er helemaal niet gelukkig mee.”
Boekel gaat in beroep tegen de beslissing, kondigde de wethouder dinsdag aan. Burgemeester Henk Hellegers van Uden is wel blij. “Voor onze inwoners levert deze variant de minste geluidshinder op.” 

Bewoners informeren
Het ministerie van Defensie laat weten het precieze aantal huizen nog niet te weten. Het plan voor de nieuwe routes ligt nu bij de Raad van State. Het ministerie gaat de de komende tijd de mensen die mogelijk last gaan ondervinden van de nieuwe vliegroute informeren over de situatie. 
Zodra de Raad van State een positief advies geeft over het plan, komt er een onderzoek naar welke huizen er geïsoleerd moeten worden. Volgens defensie zal dit om enkele tientallen huizen gaan maar het exacte aantal kunnen ze niet geven.


Reacties op dit bericht