Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister met 100 decibel wakker gemaakt

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 679 
|
 frontpage.fok.nl www.radio1.nl 
Minister met 100 decibel wakker gemaakt

Activisten van de milieuorganisatie GroenFront hebben minister Dekker van VROM vanochtend om 05:00 uur wakker gemaakt met een geluidsinstallatie waaruit 80 tot 100 decibel aan lawaai kwam. Hiermee wilden ze het geluid van een opstijgend Awacs-vliegtuig nabootsen. De Awacs is een Boeing die tot radarvliegtuig is omgebouwd. “We konden duidelijk zien dat ze wakker werd. Er ging licht aan en er werd door het raam gekeken wat er aan de hand was”, zo zegt een van de activisten.

Vanmiddag is er in de Tweede Kamer overleg over de geluidsoverlast die deze militaire vliegtuigen veroorzaken in het Limburgse Schinveld. Minister Dekker zei eerder dat mensen die klaagden “overgevoelig” waren.

Het lawaaiprotest voor het huis van de minister duurde een klein halfuur. Hierna gingen de actievoerders weg. Net op dat moment kwam de politie eraan die één actievoerster van GroenFront oppakte omdat ze zich niet wilde legitimeren.

Noot van webbeheer: het protest vond, volgens Teletekst, plaats in Wassenaar.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Dan is deze minister zeker ook overgevoelig? Zoals ieder mens overigens, immers, die oren zitten er bij mensen niet voor niets.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

“Eindelijk!” wilde ik uitroepen toen ik dit bericht hoorde vanochtend. Ook op deze site zijn er al verscheidene geweest die riepen dat er maar eens met megafoons en andere geluidsproducerende middelen geprotesteerd zou moeten worden.

Jammer alleen dat het protest door enkel en alleen GroenFront! is uitgevoerd. Niet vanwege de achtergrond van GroenFront! maar vanwege het feit dat ze het op eigen houtje hebben gedaan. Het was mooi geweest als Milieudefensie, Greenpeace, Groen Links en SP, de verzamelde platforms, etc. hierbij betrokken waren geweest.

Helemaal ideaal zou het zijn als deze actie op zijn minst drie keer per week herhaald wordt. Dat zal niet veel uithalen en dus dient de frequentie dan opgeschroefd te worden. Net zolang totdat het gemiddelde geluidniveau bij de betrokken beleidsmakers net zo hoog is als bij mensen die er in tegenstelling tot genoemden niets aan kunnen doen.

Geplaatst door Leonard uit Castricum

Dit is wat je noemt tegengeluid. Hulde voor GroenFront.