Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minister Eurlings (Verkeer) zegt kleine vliegtuigen de wacht aan

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 802 
|
 Spits 
Minister Eurlings (Verkeer) zegt kleine vliegtuigen de wacht aan

DEN HAAG - Het vliegen in kleine vliegtuigen wordt aan strakke regels gebonden. Ook luchtballonnen, zweef- en zeilvliegtuigen ontkomen niet aan maatregelen.

Vorig jaar is het negentig keer voorgekomen dat dergelijke luchtvaartuigen zonder toestemming het luchtruim van Schiphol en regionale luchthavens zijn binnengevlogen.
Minister Camiel Eurlings (Verkeer) meldde gisteren de Tweede Kamer dat dat aantal omlaag moet.

Hij presenteert een trits maatregelen, waaronder het verplicht gebruik van een transponder of zender en/of radio rond Schiphol in de loop van 2008. Ook moet de opleiding van vliegers beter. Daarnaast wordt de recreatieve luchtvaart dit jaar onderworpen aan een uitgebreide inspectie.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) sloeg in haar jaarverslag over 2006 alarm omdat Schiphols gecontroleerde luchtruim vaak zomaar wordt geschonden.
Eurlings waarschuwt dat dit de kans vergroot op botsingen, met naagenoeg altijd een fatale afloop voor de inzittenden.
Ook op de grond kunnen slachtoffers vallen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob uit NULL

Nog even en je moet schiphol om toestemming vragen als je een vlieger in de lucht wilt laten... het wordt echt met de dag gekker.
maar wanneer gaat de LVNL het gelijktijdig starten probleem eens oplossen... vele "knappe" koppen bij elkaar maar oplossen ho maar...

Geplaatst door Els uit castricum

Nou Rob, je slaat de spijker op zijn kop. Als je hier, in Castricum, ballonnen voor een evenement wilt oplaten dan moet je toestemming van Schiphol vragen. Maar even terzijde, het zou goed zijn als de ballonnen maar helemaal niet meer opgelaten worden omdat er veel vogels zijn, die op een nare wijze aan hum eind komen doordat ze verstrikt raken in de touwtjes.