Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minder vliegoverlast Castricum

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1337 
|
 RTV NH 
Minder vliegoverlast Castricum

CASTRICUM Inwoners van Castricum hebben het afgelopen jaar minder geklaagd over het vlieglawaai.
Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het klachtenbureau CROS, die maandag in het dagblad Kennemerland staan. De daling van het aantal klachten vanuit Castricum is opmerkelijk, omdat veel nachtvluchten over het dorp komen. Ook in Uitgeest is minder geklaagd, terwijl inwoners van Heemskerk juist vaker met de klachtenlijn gebeld hebben.
Aan het eind van deze maand worden de definitieve cijfers van 2006 bekendgemaakt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

De inwoners van Castricum hebben minder geklaagd? Ik denk, dat ze doodmoe geworden zijn van al die tevergeefse telefoontjes en e-mails en denken " laat maar zitten, het zit toch tussen mijn oren". Althans dat zeggen de " deskundigen".

Geplaatst door J.H. Griese uit amstelveen

En Els, die zgn deskundigen, maken blunder op blunder: Zie ons Perbericht over het RPB

Geplaatst door Leonard uit Castricum

Ook ik ben minder klachten gaan indienen. De herrie is er niet minder om, integendeel.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** hoe het ook zij,

de toon is gezet in de media. Er zijn minder mensen die last hebben van vliegtuiglawaai. Het beleid werkt dus.

Geplaatst door Bob uit Limmen

De kop boven dit bericht is zeer misleidend. Er is om de drommel niet minder vliegoverlast. Integendeel, De overlast zal alleen maar toenemen als de plannen voor 600.000 of nog meer doorgaan. Hierbij een dringde oproep aan de redactie van RTV NH om zorgvuldiger met de koppen in het nieuws om te gaan. Hoe het wel kan, zie kop van het berichtje in het NHD. Hier staat "Minder klagers in Castricum" Dat dekt de lading. En het is ook logisch. De mensen zijn verschrikkelijk klaagmoe. Ik voorspel dat dit helaas over een paar jaar ook het lot van de Heemskerkers zal zijn waar nu weer meer geklaagd wordt.

Geplaatst door Pieter Klaag uit NULL

'Minder vliegoverlast'? vreemde conclusie. Klaagmoeheid geconstateerd in Castricum. Dat zou een betere kop zijn. Je zou er RSI van krijgen. Daarom klaag ik al meer dan jaar niet meer. En ik zal het wel laten ook, nu ik de kans loop Schiphol op bezoek te krijgen.

Geplaatst door wfh uit castricum

De hinder is niet minder! Het opgeven van klachten aan CROS is moeilijk omdat er per klacht een tijdstip dient te worden vermeld. Dat betekent dat je continu pen en papier bij je moet hebben. Ondoenlijk en mijn ervaring is dat de hinder dan nog erger is.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het aantal klachten en het aantal klagers wordt continue gebruikt om aan te geven dat Schiphol best kan groeien; het feit dat er mensen zijn die duizenden kisten per jaar over hun dak krijgen wordt gebagatelliseerd tot ‘zie je wel, het zijn allemaal werkloze obsessieve dwazen die klagen’ en als er minder melding wordt gemaakt blijkt dat de overlast afneemt. Je begint je steeds meer af te vragen wat er nodig is om duidelijk te maken aan de rest van het land wat de overlast van Schiphol nou precies inhoudt voor de omgeving.

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

De Schiphol-Group (lees: de Staat) beticht zich van maffiale praktijken, wat Schiphol aangaat. Het meest treurige van deze zaak, vindt ik, dat het al jaaaaaren zo door kan gaan. Zeer misleidende propaganda, het kan allemaal in de Staat der Nederlanden waar geld binnen halen boven het belang van de burgerij gaat..........