Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Minder vlieghinder voor Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 953 
|
 webregio.nl 
Minder vlieghinder voor Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer

REGIO - Om het vlieghinder te verminderen wordt er een experiment gehouden door te vliegen via een vaste bochtstraal vanaf de Aalsmeerbaan richting het oosten. Dit betekent dat vliegtuigen de bocht tussen Uithoorn en Amstelveen nauwkeuriger gaan vliegen. Door deze concentratie daalt de geluidsbelasting in gebieden rond de uitvliegroute. Per saldo zal het aantal ernstig gehinderden in Uithoorn, Aalsmeer en Amstelveen afnemen met circa 900 tot 1500 personen.

Het experiment start in mei van dit jaar. In eerste instantie vliegen alleen KLM vliegtuigen (met uitzondering van de Boeing 747 en de Fokkers) de vaste bochtstraal.

Het experiment is het resultaat van het microklimaatprogramma in Uithoorn. LVNL, gemeente en bewoners hebben in drie bijeenkomsten onderzocht hoe de vlieghinder in Uithoorn kan worden beperkt zonder deze te verplaatsen.

Het experiment met de vaste bochtstraal tussen Uithoorn en Amstelveen loopt in principe van mei tot november 2010. Gezien de korte looptijd en de wens van bestuurders en luchtvaartsector tot een zorgvuldige evaluatie van de effecten is een verlenging van het experiment met één jaar na deze periode waarschijnlijk noodzakelijk.

Wanneer blijkt dat de maatregel effectief is, wordt deze definitief ingevoerd. In Rijsenhout heeft een vergelijkbaar experiment geleid tot positieve resultaten en zijn de vertrekroutes definitief gewijzigd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Dit experiment op de Aalsmeerbaan leidt tot een fiasco. Direct na de start een bocht naar links van 90 graden. Dat halen de zware kisten niet. Bovendien werd bij de bepaling van het aantal gehinderden geen rekening gehouden met verschil in hinder tussen een zwaar en een licht vliegtuig. Nulmetingen zijn er niet. Vermoedelijk valt dit experiment onder de noemer: Windowdressing