Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minder vlieghinder in 2014

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 957 
|
 NHD 
Minder vlieghinder in 2014 Download het gehele artikel 'Minder vlieghinder in 2014'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als Beverwijk minder vlieghinder krijgt, waar wordt deze dan naartoe verplaatst? Naar Castricum? Nu, in tegenstelling tot, zeg een half jaar geleden, hoor je al vaak in de avond, nacht en vroege ochtend vertrekkend verkeer, dat dicht tegen Castricum aanzit. Krijgen we nu, naast inkomend en nacht verkeer, ook vertrekkend verkeer boven Cas en directe omgeving?
Wie weet hier meer van af en laat die svp even reageren!

Geplaatst door gerard uit Castricum

lijkt me mooie gelegenheid voor het bestuur om de komende ALV te vertellen wat dit voor onze regio betekent.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

De kulverhalen zijn in jullie omgeving al niet anders dan hier rond Hoofddorp waar we dankzij de Noordenwind alweer de godganse dag de terreur van gedender van de Polderbaan hebben. De gemeente beseft dat niet maar ach, die zijn oost-indisch doof en dat is best zielig maar kennelijk heerst dat......... En Schiphol maar groeien....

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

De Milieudienst IJmond zetelt in Beverwijk. Propageert vreemd genoeg via strategische nota's al jaren de verdere groei van Schiphol en Hans Alders is er een graag geziene gast. Het lijkt erop dat dit nu wordt beloond met minder hinder in Beverwijk en Velzen? Met een ongewisse toekomst voor CAL en met name ook Uitgeest?

En de beloning reikt verder. Men mag in Beverwijk doorgroeien tot een Regionale, ja zelfs Landsdelige Uitvoeringsdienst (RUD) en de Provincie hevelt al milieutaken over naar dit vehikel. Juridisch zijn alle voorbereidingen getroffen, zij het dat de Provincie NH nog wat tegensputtert wat betreft het toekomstige Landsdeel......

Misschien zouden Bergen, Uitgeest,CAL en Heiloo (de zg BUCH Gemeenten) beter bij een RUD Noord Holland Noord aansluiting kunnen zoeken? Een robuuste gemeente met voldoende bestuurskracht lijkt te prefereren boven een gebied dat net als de IJmond geheel door de Metropoolregio Schiphol definitief dreigt te worden ingepalmd!

Geplaatst door Erwin von der Meer vz. PVRC uit NULL

Een snelle blik op het betreffende B&W stuk, incl. de Voortgangsnotitie, leert me dat er alleen gesproken wordt over maatregelen t/m 2012 ( o.a. betr. baangebruik) ten gevolge waarvan de hinder is verminderd. Verder de ons reeds bekende gegevens over het nieuwe normen-en handhavingstelsel uit het Aldersadvies ( incl. toekomstige hinderbeperkende maatregelen zoals m.b.t. het microklimaat - worden in de komende Omgevingsraad Schiphol (ORS )aan de orde gesteld)

Mijn conclusie: de verslaggeefster heeft het betr. stuk aangegrepen om een artikel te schrijven, maar heeft het niet echt goed begrepen. Daardoor dient ze "oude koek" op als ware het "verse waar".

Een storm in een glas water......