Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minder vliegbewegingen door stijgende werkloosheid onder piloten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1282 
|
 blikopnieuws.nl 
Minder vliegbewegingen door stijgende werkloosheid onder piloten

Sinds 2000 is het aantal bewegingen voor vlieglessen op Nederlandse luchthavens met 43 procent gedaald naar bijna 240 duizend in 2013. Door de stijgende werkeloosheid onder piloten is de vraag naar vlieglessen afgenomen.
Het recreatieve lesverkeer is mede gedaald vanwege de economische crisis en de hoge brandstofprijzen. De daling van het lesverkeer zet in de eerste drie kwartalen van dit jaar verder door. Dit maakt het CBS vandaag bekend.

Driekwart van alle vlieglessen op regionale luchthavens
Ruim driekwart van alle vlieglessen vindt plaats op regionale vliegvelden. Het lesverkeer is in 2013 goed voor ongeveer de helft van alle starts en landingen op deze luchthavens. Het drukst met vlieglessen is het in Lelystad. Daar vormen de vlieglessen bijna 70 procent van alle vliegbewegingen.

Op nationale luchthavens is het aandeel van het lesverkeer minder dan 10 procent. Op Schiphol wordt op beperkte schaal gelest. In 2013 werden daar in totaal 440 duizend vliegtuigbewegingen gemaakt. Daarvan waren er 3,5 duizend voor vlieglessen.

Het aantal vlieglessen is het meest afgenomen op de luchthavens van Rotterdam en Maastricht. Luchthaven Rotterdam The Hague Airport verwerkte vorig jaar 47 duizend minder starts en landingen voor lesvluchten dan in 2000.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Ook hier een verschuiving van arbeidskrachten?
Piloten uit goedkopere maatschappijen zullen wellicht de gaten gaan invullen?
Minder kwalitatieve arbeidskrachten en de daarbij behorende perikelen kunnen mogelijk voor nog meer problemen zorgen?
Uitverkoop in de luchtvaartsector is desastreus. Op papier zegt de luchthaven alles aan veiligheid en vermindering van lawaai te doen, echter in de praktijk komt daar nauwelijks iets van terecht!
Schiphol wil enkel ´rupsje nooit genoeg´ uithangen, dus zij kijkt enkel naar de aantallen die de luchthaven aandoen, een ziekelijke vorm van expansionisme!
De omgeving zit met de brokken en de luchthaven wast haar handen in onschuld onder de paraplu van de verderfelijke politiek in Nederland.