Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minder regels, meer lawaai door Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 995 
|
 Dichtbij.nl - Editie Noord Kennemerland 
Minder regels, meer lawaai door Schiphol

BEVERWIJK - IJMOND - Bewoners in een ruimgebied rond Schiphol lopen grote kans meer lawaai over zich heen te krijgen nu Schiphol grotere vrijheid krijgt om zelf te bepalen welke banen worden gebruikt.

Tenminste, als staatssecretaris W. Mansveld het advies opvolgt van de Alderstafel, dat vandaag met haar wordt besproken. De actieve bewoners die in de Alderstafel overleggen met Schiphol zijn er in ieder geval beslist niet gerust op. Het advies is ‘‘zeer teleurstellend’’ omdat de bescherming die bewoners nu nog hebben vervalt. Er is straks dan geen maximum aan geluidshinder; die rechtszekerheid en rechtsbescherming verdwijnt, aldus de bewoners, verenigd in de BLRS. Daarin zijn 18 verenigingen rond Schiphol gebundeld, waaronder clubs uit Wijk aan Zee, Velsen, Heemskerk, Castricum.

De BLRS pleit dan ook voor invoering van een normen- en handhavingssysteem dat transparant is, zodat zij Schiphol kunnen controleren op het baangebruik en dus de mate van overlast. De BLRS staat in haar kritiek niet alleen, aldus de vereniging zelf, want ook bij de gemeentebesturen zou de onrust toenemen over de handelwijze van Schiphol en de ruimte die het vliegveld nu dreigt te gaan krijgen. Zo onderzoekt Amsterdam bepaalde zaken nu op eigen houtje, onafhankelijk.


Reacties op dit bericht