Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Minder klachten Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 799 
|
 Leidsch Dagblad.nl 
Minder klachten Schiphol

Minder klachten Schiphol
Door Redactie Leidsch Dagblad
Gepubliceerd op 01 februari 12, 15:46 Laatst bijgewerkt op 01 februari 12, 16:26

LEIDEN - Het aantal klagers en klachten over Schiphol in deze regio was vorig jaar een stuk lager dan in 2010. Belangrijke oorzaken zijn een nieuw klaagsysteem en het simpele feit dat er ook minder vliegtuigen overkwamen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

In Alphen aan den Rijn tuimelde het aantal klagers met 45 procent naar beneden; er waren er in 2011 nog 49. Als gevolg daarvan daalde ook het aantal klachten scherp, met meer dan de helft.

Van de in 2010 klagende Leidenaars haakte vorig jaar bijna een derde af. Anders dan in Alphen betekende dat niet, dat de klachtenlijn ook fors minder werd gebeld. Daar kwamen uit de sleutelstad slechts 11 procent minder klachten binnen over overlast in bepaalde perioden en steeg het aantal meldingen over specifieke vluchten zelfs met 1,7 procent.

In Oegstgeest belden 93 mensen vorig jaar met klachten. Dat is 8,8 procent minder dan in 2010. Het aantal periodeklachten ging in die gemeente met 13,3 procent omlaag tot 723. De specifieke klachten in Oegstgeest daalden met ruim een kwart tot 338.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Meer vliegbewegingen minder klachten???
Allemaal leugens! de mensen bellen niet meer omdat het toch geen moer helpt! dat is de waarheid!

Geplaatst door John uit lisse

@Joop

Dat bedoel ik nou leugens moet je niet lezen, maar horen en zien . BEDANKT VOOR UW bezorgheid SCHIPHOL...

S`nachts is het ook gezellig...