Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Miljoenen Schiphol voor Zwanenburg

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 879 
|
 dichtbij.nl 
Miljoenen Schiphol voor Zwanenburg

Het toekomstige dorpshuis en de nieuwe sporthal in Zwanenburg zullen grotendeels bekostigd worden door Stichting Leefomgeving Schiphol. De subsidiegever trekt 8,2 miljoen euro uit voor de bouw ervan. Wethouders Michel Bezuijen en Steffe Bak kregen afgelopen vrijdag de symbolische cheque door de stichting overhandigd. Beiden zeiden blij te zijn, want deze investering geeft het opkalefateren van het dorpshart Zwanenburg een flinke impuls.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit NULL

Hier zit weer een heel raar luchtje aan!
De twee wethouders krijgen zeker ook nog een bonus van Schiphol? Weer een zoethoudertje.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Bedoelde stichting wordt niet alleen door de luchthaven gefinancierd. Draagt wel die naam om waarschijnlijk de indruk te wekken dat Schiphol zo goedgeefs is maar dat zijn ze alleen met overlast, niet met geld. Veel financiële middelen van de stichting komen gewoon van de overheid en dus voor de burger gewoon een sigaar uit eigen doos.
Zie de website:
http://www.leefomgevingschiphol.nl/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

waarop o.m. te lezen:

Subsidiegevers


Er zijn drie subsidiegevers, die elk € 10 miljoen ter beschikking hebben gesteld:
N.V. Luchthaven Schiphol: uitkeringen bestemd voor individueel gedupeerden en gedupeerden met fysieke schade.
Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat: uitkeringen bestemd voor cofinanciering van gebiedsgerichte projectondersteuning.
Provincie Noord-Holland: uitkeringen bestemd voor individueel gedupeerden, gedupeerden met fysieke schade én gebiedsgerichte projecten.


Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Inderdaad, Het oude kraaltjes en spiegel-tjes principe,al gunnen wij Uijlenstede- bewoners best een mooie woonomgeving, en Zwanenburgers een mooi Dorpshuis. Maar de overlast wordt er geen steek minder om, integendel alleen maar meer