Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Milieudefensie: plan toeristenluchthaven Lelystad absurd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1179 
|
 ad.nl 
Milieudefensie: plan toeristenluchthaven Lelystad absurd

Bron: ANP

Het voorstel om vliegveld Lelystad Airport uit te breiden tot een luchthaven voor toeristen is ‘absurd’. Dat heeft Milieudefensie vandaag gezegd in reactie op het advies om de luchthaven uit te breiden.
‘Vliegreizen zijn nu al verantwoordelijk voor 10 procent van de Nederlandse bijdrage aan het broeikaseffect’, aldus Evert Hassink van de milieuorganisatie. ‘We kunnen beter een vliegtaks invoeren dan aan uitbreiding van luchthavens te beginnen. Dat levert ook nog eens geld op voor de staatskas, in plaats van dat het Nederland weer geld kost.’

De provincie Gelderland en diverse gemeenten in de buurt van Lelystad willen meer duidelijkheid over de mogelijke overlast die een uitbreiding van Lelystad Airport met zich meebrengt. Tot die tijd nemen ze geen standpunt in met betrekking tot de uitbreiding. Dat lieten ze vandaag weten.

Blij
De provincie Flevoland en Lelystad zijn blij met het advies over de uitbreiding vande luchthaven. De Flevolandse gedeputeerde Jaap Lodders sprak van ‘een doorbraak.’

Volgens Lodders komt de uitbreiding van de luchthaven dankzij het advies eindelijk in zicht. Er wordt al jaren gesproken over uitbreiding van het vliegveld, maar tot nu toe zonder resultaat.

Sleutel
De Lelystadse wethouder Jop Fackeldey bestempelt het advies dan ook als ‘de sleutel tot handelen’. De provincie en de gemeente zien de plannen voor de uitbreiding het liefst zo snel mogelijk uitgewerkt.

Ook directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport reageerde verheugd op het advies. Volgens hem is er sprake van een eerste mijlpaal in de verdere ontwikkeling van het vliegveld. ‘De piketpaaltjes zijn geslagen. We kunnen nu nadenken over hoe we gaan bouwen.’ Lagerweij hoopt dat er in Den Haag nog voor het zomerreces knopen worden doorgehakt over de uitbreiding van het vliegveld, zodat er in september begonnen kan worden met het maken en uitwerken van plannen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Mijn inziens zijn de meeste bestuurders die direct of indirect met de luchtvaartsector te maken hebben, knettergek.

Op een klein oppervlak als dat van Nederland nog meer luchthavens van betekenis te willen, druist tegen het normale denken in.
Het is vragen om problemen met betrekking tot veiligheid /milieu / en geluidshinder.
Want het is niet de 'mogelijkheid dat' er geluidshinder zal kunnen onstaan, nee er zal geluidshinder ontstaan. Er bestaan geen stille vliegtuigen.

Nederland heeft al vliegvelden genoeg, waarvan er 1 altijd open is en de omgeving van Alkmaar tot aan Leiden verziekt.