Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Microsoft wil op Schiphol uitbreiden

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 732 
|
 het Parool 
Microsoft wil op Schiphol uitbreiden

Van onze redactie economie

AMSTERDAM - Softwaremaker Microsoft wil zijn hoofdkantoor voor de Benelux uitbreiden. Het bedrijf zoekt in de omgeving van Schiphol een geschikte plek voor nieuwbouw. Microsoft is momenteel gevestigd in twee kantoren op kantorenpark Schiphol-Rijk.

Bij de nieuwbouw zou het gaan om een gebouw met een vloeroppervlak van circa 15.000 vierkante meter, eventueel op termijn uit te breiden naar 20.000 of 25.000 vierkante meter.

Bij Microsoft werken circa 400 mensen. Dat aantal groeit al jaren gestaag. Daarbij heeft de onderneming vacatures open staan. Hierdoor is het huidige onderkomen op den duur te krap.

Een van de plekken waarvoor Microsoft volgens vastgoedsite Propertynl.com belangstelling zou hebben, is het Anthony Fokker Business Park, dat wordt gerealiseerd in de buurt van Schiphol-Oost.

Ook een andere plek op Schiphol-Rijk, een bedrijventerrein bij Hoofddorp, behoort tot de mogelijkheden. De beslissing over de nieuwe huisvesting moet dit najaar vallen.

Microsoft zegt in een reactie dat de plannen voor een nieuw hoofdkantoor zeer prematuur zijn. Volgens een woordvoerder voert de softwaremaker momenteel een onderzoek uit naar nieuwe behuizing.

‘‘We voorzien dat de huidige kantoren op den duur te klein zullen zijn.’’ Een beslissing is volgens hem nog niet genomen. Ook is er geen concrete locatie bekend.

© Het Parool, 27-08-2004


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

In dit verband is het rapport van Sobi over Schiphol interessant:
'Het op het eerste gezicht onverklaarbaar grote aantal startbanen lijkt slechts verklaard te kunnen worden door de wens om op het vergrote luchthaventerrein met uitsluiting van derden onroerend goed te kunnen ontwikkelen.'
Zie www.sobi.nl onder onderzoeksrapporten.