Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Metingen: te veel geluidsoverlast en luchtvervuiling in Eindhoven

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1328 
|
 Omroep Brabant 
Metingen: te veel geluidsoverlast en luchtvervuiling in Eindhoven

EINDHOVEN - Inwoners van Eindhoven hebben meer last van geluid en van luchtvervuiling door het verkeer op de weg dan wettelijk is toegestaan. Dit ondanks verbeteringen die de gemeente heeft doorgevoerd, onder meer door het instellen van milieuzones. Dat blijkt uit metingen van de gemeente naar de overlast van allerlei milieuzaken.

Eindhoven is al jaren een van de Nederlandse steden met de meeste luchtvervuiling. Uit de meting blijkt ook dat in de stad de geluidsoverlast van vliegtuigen van Eindhoven Airport is afgenomen terwijl het aantal vluchten echter is gegroeid.

Eindhovenaren zeggen ook meer last te hebben van het geluid van evenementen en horecazaken. Volgens de gemeente blijft het daarbij nog wel onder de vastgestelde norm.

De inwoners van Eindhoven zijn wel meer tevreden over het ophalen van huishoudelijk afval. De inwoners vinden dat vooral het grof afval beter verwerkt wordt omdat de milieustraten gratis zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ik zie kansen om 200.000 vluchten uit te plaatsen naar Brabant. Gelijk Kolderbaan sluiten, die is niet meer nodig.

Geplaatst door Ton uit NULL

Hoi L.R.
Mag het een ietsje meer zijn.
Sluiten we ook meteen de Aalsmeerbaan.
En de...
En de....
Ik wil, als 't al persé moet, wel een stukje verder rijden met de trein om op het vliegtuig te stappen.

Geplaatst door Fiet uit NULL

Goed idee met positieve gevolgen.
Verspreiding van overlast zorgt in dit geval ook voor die broodnodige verspreiding van werkgelegenheid die door de politiek steeds nagestreefd werd (wordt?).
Een echte win-win situatie in plaats van een onverantwoorde concentratie van problemen in de randstad.

Geplaatst door j.h. Griese uit Amstelveen

Ik ben er geen voorstander van om bij anderen de herrie over de schutting te mikken. Op deze wijze blijft de Luchtvaart maar groeien en groeien! Nu gaat het al om grote delen van Noord-Holland, delen van Zuid-Holland en Utrecht, terwijl niet de stad Eindhoven zelf, maar 4 gemeenten er om heen grote overlast dreigen te krijgen. Idem is er die dreiging in het mooie Twente.

Wat we nodig hebben met deze energie en kredietcrisis, en vooral met het klimaatprobleem: Een grotere bewustwording van het Milieuvraagstuk, met als uitkomst een kwalitatieve functionele Luchthaven.
(Zoals o.a. Kopenhagen en Zurich, etc.)
En binnen het huidige stelsel zijn ook nog verbeteringen mogelijk, mits men wil !