Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meten vliegtuiggeluid in Nieuw-West moet beter

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1288 
|
 nieuwwest. amsterdam.nl 
Meten vliegtuiggeluid in Nieuw-West moet beter

Stadsdeelwethouder Els Verdonk (Schiphol): “Het stadsdeel wil met Schiphol tot overeenstemming komen voor het plaatsen van extra NOMOS meetpunten in Nieuw-West”. NOMOS is een regionaal meetsysteem van vliegtuiggeluid. Het meetsysteem wordt ook gebruikt om de effecten te monitoren van maatregelen tegen geluidhinder. Het abonnement op de huidige meetpunten van Sensornet loopt dit jaar af en wordt niet verlengd. De meetpunten van Sensornet voldoen niet aan de verwachtingen. Door regelmatige uitval en storingen is de kwaliteit van de metingen laag en zijn er geen duidelijke conclusies uit te trekken.”

Bekijk bericht op "nieuwwest. amsterdam.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Mem blijkt maar niets te leren. Nomos daar hebben we weinig aan. Systeem van Schiphol, dus niet onafhankelijk . Door TNO, RIVM en CDV II als veel slechter beoordeeld dan Luistervink van Geluidconsult

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Inderdaad, we hebben NIETS aan meetsystemen.

Het AANTAL vliegbewegingen moet omlaag. De effecten van genoemde maatregelen houden tot nu toe in dat vliegbewegingen geconcentreerd worden (kijk maar naar de plaatjes) waardoor het voor een aantal mensen wel bijzonder moeilijk wordt een normaal leven te leiden.
Discussies over geluidsdruk per jaar zijn per definitie zinloos. Beter is het de vliegbewegingen als leidend te zien want die zijn de boosdoener, niet NOMOS of Luistervink.

Dus, zo je wilt, andere normen, gebaseerd op het aantal verstoringen van de natuurlijke "rust" met speciale aandacht voor de nacht.
En NOOIT, NOOIT 's nachts steeds maar over telkens dezelfde huizen vliegen !


Geplaatst door JHGriese uit Amstelveen

@Leo: Ik deel je woede over nachtvluchten! ook zou het aantal vluchten omlaag moeten. Maar dat gebeurt alleen via crises, zoals in2008.. Echt niet door deze politieke rechtse kliek. (Febr 2011 werden 10 degelijke moties vande HELE oppositie weggestemd met 1 stem meer + 2 van de SGP mannenbroeders) Ik zou willen blijven ijveren voor : WEG MET NACHTvluchten ! MAAR óók vóór het Luistervink systeem... Prof.Guus Berkhout: Vliegen zonder te meten is bedrog ! Terlouw in de 1e Kamer: ER WORDT NIET EENS GEMETEN. Onafhankelijk van welk vliegsysteem men ook kiest : Er MOET transparant WORDEN GEMETEN! Daar heeft de burgerij recht op !