Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Met ruimere bocht om Floriande vliegen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1060 
|
 Haarlems Dagblad 
Met ruimere bocht om Floriande vliegen

HOOFDDORP -A lle vliegtuigen die vanaf de Kaagbaan opstijgen en naar het noorden vliegen, gaan in het vervolg via een vaste route tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep vliegen.

Dat adviseert het overleg Schiphol, Cros, aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Zodra de ministers deze maatregel overnemen, kan snel een begin worden gemaakt met een onderzoek om deze vaste bocht dan iets ruimer te nemen zodat de bewoners van Floriande minder hinder ondervinden.

Want tot nu toe zijn de bewoners van Floriande het kind van de rekening. Alles draait om vliegtuigen die naar het noorden willen. Vroeger bogen piloten na de start op de Kaagbaan naar eigen inzicht af naar het westen om dan met een boog naar het noorden te gaan, over Haarlem heen. Bij het nemen van de bocht ging het toestel de ene keer over Hoofddorp heen en de andere keer meer over Nieuw-Vennep. Door te vliegen volgens een vaste bocht hebben minder bewoners last, maar zij die er pal onder wonen weer meer.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

leuk he, mensen offeren voor andere mensen. Asocociaal beleid dus. Want je kúnt spreiden. doe het dan ook! Ieder zijn deel, dát is solidariteit.
Of geef die arme drommels onder de startroute een ruime verhuispremie en verklaar dit gebied tot onbewoonbaar. Want dat is het feitelijk ook. Maat laat die mensen niet aan hun lot over.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Want tot nu toe zijn de bewoners van Floriande het kind van de rekening. "

Met alle respect voor de bewoners van de Floriande, maar ook wij (regio Castricum/Uitgeest) zijn de kinderen van de rekening!
Ook hier word je gestoord door die idiote laagvliegende en vooral over de bebouwde kom scherende toestellen. Ook de regio Castricum/Uitgeest maar tot onbewoonbaar gebied verklaren? Laten we het omkeren: laat Schiphol of, naar zee vertrekken, of 5 meter onder water verdwijnen op de huidige plaats! Want de Schiphol-group/regering heeft ook lak aan al deze mensen die dagelijks gebukt moeten gaan onder een vorm van staatsterreur! Verplaats die Moloch naar zee, geeft gelijk weer een economische impuls. De grond die dan vrij komt, zal meer geld genereren dan al die start/landingsbanen die zo op een overdreven manier worden verdedigd door een groep die achter dit inferieur produkt staan.

Geplaatst door cns uit deltametropool

Het "bochtjes vliegen in minder veilige modus" van weleer wordt anno 2009 dus als fraaie oplossing tegen vlieghinder gepropageerd. Met dank aan de Alderstafel en de nieuwe CROS-voorzitter!
Meer als ooit tevoren lijkt CROS tot een - door bewoners in 23 plaatsen gefinancierd! - doorgeefluik voor Sectorpropaganda te verworden . Eind 2008 is besloten om de taak nog te verbreden: CROS gaat de Triple A Metropool (A'dam Airport Area) op de kaart zetten!
De gemeenten in Noord Holland waar deze D66 bestuurder intussen "bijklust" ivm hun gemeentelijke herindeling zijn gewaarschuwd: noodzakelijke controle op taakoefening in deze Provincie Noord Holland is een schaars goed geworden!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Omwelke D-66 bestuurder gaat het?
Komt voor mij uit de lucht vallen?

Wordt gedoeld op de nieuwe Cros Vz of.......

Geplaatst door cns uit deltametropool

Dit betreft een voormalige burgemeester die "zich nu verhuurt voor klussen zoals de CROS (vz.) en de gemeentelijke herindeling in Noord-Holland"(bron: NHD dd 21 mrt 2009).

Om precies te zijn: inmiddels gaat het om maar liefst 32 gemeenten, 3 provincies en bewonersvertegenwoordigers. In plaats van het bekende "Commissie regionaal overleg SH"
circuleert thans "Co-ordinerend overleg SH".

Of dit los gezien kan worden van de ambities om een enorme "Metropoolregio A'dam" danwel
"Triple-A regio" -met straks eigen centraal bestuur? - door te drukken moet een ieder maar zelf bepalen. In ieder geval ligt dat gevaar wel op de loer, gezien hetgeen gemeld op "www.metropoolregioamsterdam.nl" en uitspraken van de Voorzitter van die AMA, de wethouder RO van de stad(s-regio) Amsterdam.Geplaatst door siempie uit hoofddorp

Maar eerst gaan we even de pilot doordrukken en daarna gaan we kijken of de mensen waar de overlast vermeerderd wordt kunnen ontzien....
Sweat dreams are made of these...

Met een immer vriendelijke groet,
Een inwoner van Floriande