Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Met één startbaan is een tweede Schiphol in Lelystad niet aan de orde’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 507 
|
 De Stentor 
‘Met één startbaan is een tweede Schiphol in Lelystad niet aan de orde’

LELYSTAD/VELUWE - Directeur Lex Oude Weernink van Lelystad Airport vindt het ‘niet correct’ dat wethouder Frans de Lange van Harderwijk een petitie tegen de uitbreiding van het vliegveld heeft ondertekend.
 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
De handtekeningenactie is een initiatief van twee buurtverenigingen in Hierden, die bang zijn voor overlast van overvliegende toestellen.

Oude Weernink: “Onlangs hebben we de colleges van Harderwijk en Nunspeet nog op bezoek gehad. Ze hebben aangegeven dat er vragen leven onder de inwoners. Wij hebben toegezegd in september een informatieavond te houden in Harderwijk. Dat De Lange nu een bewonersactie steunt, stelt me teleur.”

Het past een bestuurder simpelweg niet, zegt hij. Zeker niet zo snel na een werkbezoek. “Ik denk niet dat hij namens de rest van het college spreekt. Volgens mij is er nog geen standpunt ingenomen.”

Het voorzetje om de afvliegroute van Hierden te verleggen naar Bunschoten is geen optie, zegt hij. En over de vrees dat Lelystad Airport een tweede Schiphol wordt: “Met één startbaan is dat absoluut niet aan de orde.”

Nóg iets waar hij zich over verbaast: dat Hierden nu pas in actie komt. “Het routeplan is afgelopen december al bekendgemaakt.”

Oude Weernink zegt niet dat Hierden niets zal merken van het vliegverkeer. “Maar we voldoen aan alle beschermingscriteria. De toestellen komen op 1200 tot 1500 meter over.”

Hij onderstreept dat hij geen moeite heeft met de actie op zich. “Dat staat iedereen natuurlijk vrij.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Wat een draaier. Zeker een leerling van C. Aan de ene kant vindt hij dat de wethouder te vroeg de buurt steunt vanwege een informatieavond in september, maar aan de andere kant dat ze nu pas in actie komen, terwijl het routeplan al in december bekend is. Rarara. Is het niet logischer VOORAF aan zo'n routeplan een informatieavond te houden? Lapzwans. En dan nog ook durven zeggen dat het een bestuurder niet past om nu al een bewonersactie te steunen. Daar is die man voor benoemd beste heer Weernink: opkomen voor zijn burgers, omdat de landelijke overheid ze in de steek laat.

Geplaatst door Ton uit NULL

Ik weet álles van lawaai van vliegverkeer tussen 800 en 1500 meter schuin boven je of recht boven je. Sinds februari 2003 zijn er zo'n kleine 500000 stuks bulderend langs en over ons huis gekomen op een hoogte van ongeveer 1100 á 1200 meter.
Na de 10e heb je 't al gehad.
Als je een slechte dag hebt zijn 't er ongeveer 200.
Om dan ook nog maar te zwijgen over die smerige bruine strepen vuiligheid uit die motoren die als een sliert achter die vliegtuigen aan komt.
Die Hierdenaren moeten goed op hun tellen passen.
Als je de VVD moet geloven moeten ál die milieugroepen en bewonersaktiegroepen zich diep schamen dat ze iets bereiken dat tégen hun heilige ekonomie is. (A4)
Maak je borst maar nat !