Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Met 76 decibel over Castricum

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 778 
|
 NHD 
Met 76 decibel over Castricum Download het gehele artikel 'Met 76 decibel over Castricum'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Hier schiet je dus niets mee op

Officieel bericht uit 2001:
Dat laat achteraf het inpakken door de overheid glashelder zien. Ook nu zijn er weer beloftes over voorstellen, net als 5 jaar terug. Maar men heeft de messen al geslepen.
Citaat:

Zoals hierboven reeds aangegeven is, blijkt het klachten- en klagerspatroon ten opzichte van het jaar 1999 weer enigszins gestabiliseerd te zijn. Opvallend is wel dat het aantal woonplaatsen van waaruit geklaagd is opnieuw is toegenomen van 229 naar 252. De woonplaatsen van waaruit omwonenden aangeven hinder te ondervinden
bestrijken een steeds groter gebied, waarbij tevens opvalt dat in 2000 het aantal klachten en klagers uit het gebied ten noorden van het Noordzeekanaal toeneemt.
In de huidige wet- en regelgeving wordt alleen bescherming geboden aan omwonenden
die wonen binnen de vrijwaringszone (het gebied tot 30 Ke). Uit de klachtenbestanden van de afgelopen jaren wordt steeds duidelijker dat hinder wordt ondervonden tot een gebied ver buiten die vrijwaringszone. Vandaar dat de inspanningen van de CGS zich, in overleg met Rijk, luchtvaartsector en de regio, de komende jaren óók zullen richten op voorstellen die de hinder in die gebieden kunnen verminderen en de leefbaarheid kunnen verbeteren.

Commissie Geluidshinder Schiphol Nummer 3 2001

Geplaatst door Anne V uit Uitgeest

Dat het klachtenpatroon zich stabiliseerd kan ik me reuze voorstellen, want wie teveel klaagt krijgt van de Cross een brief thuis dat je niet zoveel moet klagen en je vooral aan de bizarre regetjes van hen moet houden. Éen klacht per keer en vooral geen lijstjes klachten, daar doen ze namelijk niets mee. Eikels zijn het

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Helaas.........niet alleen met 76 Db(a) of
meer, over Castricum !
Hier in Uitgeest krijg ook een enorme puist
herrie over je dak.
Vanuit het Noord-oosten, vanuit het
noord-westen, vanuit het noorden, vanuit het
westen en als de wind eens een keer niet
zuid-westelijk is, vanuit het zuid-oosten !
Knettergek wordt je er van !
Schiphol: koop ons maar uit, je zult zeer
flink moeten dokken ! Wij laten ons niet
muilkorven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Volgens Nomos komen ze hier ook met 81 DB langs en dan zijn dat landende vliegtuigen die volgens de berekeningen hier helemaal geen lawaai maken. Afgelopen nacht om 00.12 en 00.14 vertrekkers met dikke 80 DB. Helaas zit dat Nomos meetpunt veel te ver van de nachtroute.
Ik kan me bij Vos aansluiten. Alles wat bij Uitgeest langs en over komt, komt ook door mijn achtertuin. Helaas is er bij mij weinig uit te kopen, huurhuis.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Verder is de tijd dat men een klacht mag indienen verlaagd van 6 weken, naar 10 dagen.
Dat doe je toch niet lopende een evaluatie jaar??

Jan Griese