Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Melanie Schultz verlaat politiek

 |
 Geplaatst door: Liesbeth 
 |
 Bekeken: 812 
|
 Telegraaf 
Melanie Schultz verlaat politiek

DEN HAAG - VVD-staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) keert de politiek de rug toe. De liberale politica, die vier jaar geleden werd binnengehaald als groot politiek talent, heeft besloten zich niet opnieuw beschikbaar te stellen voor een rol in het kabinet of de Tweede Kamer.

Schultz, die spreekt van “een positieve keuze”, wil een stap maken naar het bedrijfsleven of de semi-overheid. “Na acht jaar politiek bestuur, eerst als wethouder in Leiden en nu als staatssecretaris, wil ik me op leidinggevend vlak verder ontwikkelen”, licht ze haar keuze toe. Ze heeft inmiddels diverse aanbiedingen van bedrijven op zak.

Haar persoonlijke situatie, binnenkort wordt ze voor de tweede keer moeder, heeft geen enkele rol gespeeld. “Ik ken mezelf en mijn volgende baan wordt zeker zo druk.” Om daar aan toe te voegen: “Ik kom graag een keer terug in de politiek en zal me als vrijwilliger voor de VVD blijven inzetten.” Kamervoorzitter Frans Weisglas liet gisteren weten dinsdag wereldkundig te maken of hij blijft of niet. “Het kan ja en nee worden” , aldus de oude rot.

Melanie Schultz


Reacties op dit bericht