Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Megaclaim tegen Rijk dreigt om Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 862 
|
 fd.nl 
Megaclaim tegen Rijk dreigt om Schiphol

Door: Heiko Jessayan (fd.nl)

Institutionele beleggers claimen honderden miljoenen schade bij de Staat als die zijn uitbreidingsplannen voor Schiphol met een tweede Kaagbaan doorzet. Dat zeggen ondernemers die met hun bedrijf op zakenpark Schiphol-Rijk, nabij Aalsmeer, zijn gevestigd.

Volgens directeur Willem Masseur van Forward Business Parks op Schiphol-Rijk moet bij de aanleg van een tweede Kaagbaan zeker een kwart van de bedrijfsgebouwen op Schiphol-Rijk worden ‘geamoveerd’, ofwel gesloopt.

Staat moet over de brug komen

Daarbij baseert hij zich op het huidige Luchthavenindelingsbesluit. ‘Dat is enkel euro 200 mln aan beleggingsschade, en dan zijn we er nog niet’, zegt Masseur. ‘De Staat der Nederlanden moet wel over de brug komen. Dus wij snappen niet waar minister Eurlings (van Verkeer, red.) mee bezig is, want een extra baan is niet nodig.’

John Jansen, ceo van The Advanced Travel Partner, een van de grootste zakenreisorganisaties in Europa, zegt dat Schiphol baat heeft bij afbraak van Schiphol-Rijk omdat vastgoeddochter Schiphol Real Estate ervan kan profiteren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Luchtvaart?

Welnee.

Vastgoed!

En vanwege het vastgoed van de staat is het nodig dat honderdduizenden geteisterd worden met niet relevant vliegtuiggeluid.

Al jaren zien we de enorme injectie 'die benodigd is' aankomen, 'k ben erg benieuwd hoeveel miljard Camiel wenst.