Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meetpuntennet moet geluidsoverlast Schiphol registeren

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 963 
|
 Engineeringnet.be 
Meetpuntennet moet geluidsoverlast Schiphol registeren

De problematiek van de geluidsoverlast rond luchthavens is ook de Nederlanders niet vreemd. Rond Schiphol is recent een meetnet in gebruik genomen.
ENGINEERINGNET.BE – De geluidshinder blijkt ook rond Schiphol schrikbarend te zijn toegenomen. De oorzaak is een experiment van de Nederlandse nationale luchthaven om vliegtuigen afgelopen zomer parallel te laten starten en verschillende uitvliegroutes te laten gebruiken.

Dat heeft volgens de bewoners van het getroffen stadsdeel tot een forse stijging van de geluidsoverlast geleid. Uit een enquête van een onafhankelijk onderzoeksbureau kwam naar voren dat 58 procent van de 200 ondervraagden die mening was toegedaan.

Het Stadsdeel Osdorp besliste daarom om in woonwijk Aker een meetpuntennet te laten plaatsen om het vlieggeluid vast te leggen en hierover te rapporteren.

Het Stadsdeel wil de komende jaren de gevolgen van de verschillende aan- en uitvliegroutes boven Amsterdam-West kunnen volgen.

Daarnaast kunnen de bewoners beter worden geïnformeerd over vlieggeluid en ondersteunt het de politiek.

De opdracht voor de drie meetpunten werd gegund aan het bedrijf Geluidsnet.


ACHTERGROND
Sinds 2003 voorziet de firma Geluidsnet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve gegevens over geluidsniveaus en -patronen in woon/werkomgevingen en in uitgaansgelegenheden. Geluidsnet is gespecialiseerd in langdurige, betrouwbare meting van omgevingsgeluid en effectieve rapportage van huidige en historische meetresultaten en –analyses aan de klant. Klanten zijn overheden, die de gegevens gebruiken voor hun beleidsvorming en informatievoorziening; belangengroepen; huiseigenaren; horecaondernemers; en festivalorganisatoren die Geluidsnet gebruiken om geluidsniveaus en -patronen vast te leggen en aan te tonen.


Reacties op dit bericht