Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meerderheid voor uitbreiding Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1200 
|
 regio.een vandaag.nl 
Meerderheid voor uitbreiding Lelystad Airport

Onderzoek redactie Rozemarijn Lubbe

Zes op de tien Flevolanders (62%) vindt een uitbreiding van Lelystad Airport een goede zaak. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Omroep Flevoland onder 770 Flevolandse leden van het Opiniepanel. Een derde (34%) vindt de op handen zijnde uitbreiding van het vliegveld een slechte zaak.

Schiphol maakte deze maand bekend dat het 90 miljoen euro uittrekt voor de uitbreiding van Lelystad Airport. Schiphol denkt binnen enkele jaren het maximale aantal vluchten te hebben bereikt en wil Lelystad gebruiken als extra luchthaven.

Meer dan de helft van de deelnemers (55%) maakt zich geen of weinig zorgen over geluidsoverlast door het vliegveld. 45 Procent maakt zich daar wel zorgen over. Mogelijke geluidsoverlast is de belangrijkste reden om tegen de uitbreiding van Lelystad Airport te zijn. Ook wijzen tegenstanders op mogelijke schadelijke milieueffecten.
De belangrijkste reden om voorstander te zijn van het vernieuwde Lelystad Airport is de economische groei die uitbreiding zou opleveren. Deelnemers noemen zowel de stijgende werkgelegenheid in de provincie als de opbrengsten uit toerisme als het vliegveld in 2018 open gaat.

’s Nachts niet vliegen
De openstellingtijden van het nieuwe vliegveld zijn voorlopig vastgesteld op 06.00 uur tot 23.00 uur. Voor veel vliegtuigmaatschappijen is het aantrekkelijk om wel ’s nachts te vliegen. Maar zes op de tien Flevolanders vindt dat er ’s nachts niet van Lelystad Airport gevlogen mag worden (60%). 

Over dit onderzoek
Aan het onderzoek, gehouden op 15 tot en met 17 april 2014, deden 770 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee uit de provincie Flevoland.
Regionale peilingen worden gehouden onder het EenVandaag Opiniepanel. Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. Panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 60 tot 70 procent van de panelleden. De uitslag van de regionale peilingen zijn gecorrigeerd naar samenstelling van de provinciale bevolking en representatief voor vijf variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2012.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

"De openstellingtijden van het nieuwe vliegveld zijn voorlopig vastgesteld op 06.00 uur tot 23.00 uur." Zit er een addertje onder het woordje voorlopig?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Dit soort ´onderzoeken´ zijn ook uitgevoerd in de regio Schiphol. De uitslag was van de zelfde strekking. Is het Nederlandse volk gelijk aan een kudde schapen?

Nu de (vele) uitbreidingen van Schiphol al een aantal jaren een feit zijn, de Polderbaan is de meest recente in deze en de daar mee enorme aantallen vliegbewegingen die er daar door bij zijn gekomen, hebben de omgeving vrijwel verpest. De dagelijkse hoeveelheid klachten die de luchthaven Schiphol genereert, liegen er niet om.

Denken de inwoners van de provincie Flevoland echt dat het allemaal wel mee valt?
Dat ze met hun klachten, als zouden ze die dan hebben, serieus bij de sector terecht kunnen? Dat er naar ze geluisterd wordt?
Weten ze dat de slager haar eigen vlees keurt?

Beseffen ze wel dat de hele dag herrie en mogelijk in de (nabije) toekomst ook s,nachts, dit helemaal niet waard is?

Dat vliegtuiggeluid 1 van de meest ziekmakende geluiden is?
Dat de omgeving naar kerosine gaat ruiken?
Dat er enorm veel fijnstof en andere soorten van verbrandingsafval over je omgeving wordt uitgestort?

Bezint eer gij begint! Denk na voordat het te laat is!Geplaatst door Kees uit Castricum

@Jaap schrijft:
"De openstellingtijden van het nieuwe vliegveld zijn voorlopig vastgesteld op 06.00 uur tot 23.00 uur."
Hahaha volgens mij komt en vertrekt het vakantieverkeer veelal in de nacht.
En uhh waar willen ze dit vliegveld voor gaan gebruiken....... vakantieverkeer?

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Kees. Dat schrijf ik niet, maar dat citeer ik uit het artikel. Als je zo naar het verleden kijkt, zie je dat de luchtvaartsector stapje-voor-stapje verder gaat. Eerst las ik dat er op Lelystad geen nachtvluchten mogelijk waren, nu staat er "voorlopig." De volgende stap laat zich raden; het is allemaal zo voorspelbaar....

Geplaatst door jh griese uit Amstelveen

Meer burgers uit Flevoland voorstanders groei Lelystad ? Ja, dat raak je de koekoek, dat is het grote probleem : Er wonen in de provincie Flevoland nu eenmaal minder mensen recht onder de start en landingsbanen. Dan klopt die 34 % wel ! De rest heeft er geen last van. Dat spel werd ook rond schiphol gespeeld. Wat zijn de meeste burgers toch egoisten! Dat schiereiland in zee is dus de oplossing. Kan betaald worden van de vrijkomende grond.