Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Meerdere sectoren slecht voorbereid op klilmaatverandering”

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1014 
|
 De Morgen 
“Meerdere sectoren slecht voorbereid op klilmaatverandering”

De sectoren van de luchtvaart, de gezondheidszorg, het toerisme, het transport, de petroleum- en gasindustrie en de sector van de financiële dienstverlening zijn niet voldoende voorbereid om de risico’s verbonden aan de klimaatverandering te beheersen. Dat stelt de studie “Climate Changes Your Business” van het consultancykantoor KPMG. Onder die risico’s rekent KPMG naast de fysieke risico’s van een wijzigend klimaat, het risico op reputatieverbleking, risico’s verbonden aan reglementeringen en het risico voor toenemende verantwoordelijkheid.

Drie risicozones
De conclusie van KPMG is gebaseerd op onderzoek van 50 studies over commerciële risico’s en de economische gevolgen van klimaatverandering op sectorieel niveau. De gepubliceerde rapporten werden geanalyseerd en kregen een “risicoscore” voor elke sector. Het rapport deelt de sectoren in drie zones in (gevarenzone, kruispuntzone en zekere zone) in functie van de risico’s die ze lopen en hun capaciteit om ze het hoofd te bieden.

Onvoldoende voorbereid
De luchtvaart, gezondheidszorg, het toerisme, het transport, de petroleum- en gasindustrie en de financiële dienstverlening zijn onvoldoende voorbereid op de risico’s van de klimaatverandering en staan in de gevarenzone. De chemie, telecom en voeding- en drankensector bevinden zich volgens dit rapport in de zekere zone. Tussen die twee uitersten bevinden zich de autosector, de verzekeringen, de bouw en de farmacie. (belga/gb)


Reacties op dit bericht