Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer vrachtvervoer luchtvaartmaatschappijen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 801 
|
 beursxl.nl 
Meer vrachtvervoer luchtvaartmaatschappijen

GENEVE (AFN) - Het vrachtvervoer bij luchtvaartmaatschappijen is in augustus opnieuw in bescheiden mate toegenomen. Dat maakte brancheorganisatie IATA dinsdag bekend. De vraag steeg met 3,6 procent ten opzichte van augustus 2012, een aanzienlijk betere score dan de groei van 0,7 procent die over dit jaar tot nu toe is gemeten. Het leeuwendeel van de groei werd geregistreerd in Europa en het Midden-Oosten. De volumes in Azië waren vrijwel vlak, terwijl in Afrika sprake was van een scherpe daling.

Volgens IATA is sinds april van dit jaar sprake van een langzaam stijgende lijn in het vrachtvervoer. Dat gaat hand in hand met een toenemend economisch vertrouwen bij de luchtvaartmaatschappijen ten aanzien van Europa en de Verenigde Staten. IATA wijst er op dat de economie van de eurozone in het tweede kwartaal is gestabiliseerd en dat importvolumes zijn gestegen. ,,Voor een sterke opleving is echter een significante verbetering van het vrachtvervoer in Azië nodig.’’ Daar bevinden zich de grootste spelers met een gezamenlijk marktaandeel van 38 procent. Hun prestaties zijn dit jaar tot nu toe vlak (min 0,2 procent), aldus de brancheorganisatie.

Topman Tony Tyler van IATA verwacht dit jaar een omzet van 59 miljard dollar in het mondiale vrachtvervoer, een vergelijkbaar niveau als in 2007. ,,Om die omzet te genereren moeten de maatschappijen echter bijna 17 procent meer tonnage vervoeren en tegelijkertijd 40 procent hogere brandstofkosten het hoofd bieden’‘, stelde hij.


Reacties op dit bericht