Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer vracht en passagiers op Schiphol in juli

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 678 
|
 rtlnieuws.nl 
Meer vracht en passagiers op Schiphol in juli

© ANP

De luchthaven Schiphol heeft in de maand juli meer passagiers en vracht verwerkt, blijkt woensdag uit cijfers van luchthavenexploitant Schiphol Group. Vooral het vrachtvolume steeg flink ten opzichte van juli 2013.

Het vracht- en postvolume op de Nederlandse thuishub van Air France-KLM (AF.FR) steeg met 9,8% naar 139.740 ton. Het aantal vertrekkende, aankomende en overstappende passagiers nam vorige maand met 2,5% toe tot bijna 5,46 miljoen reizigers.

Bij de binnenkomende vracht was de groei het sterkst bij vracht afkomstig ut Noord-Amerika (+20,7%), maar was er ook flinke groei van vrachtvolumes uit andere continenten, behalve op vluchten uit Latijns Amerika, waar het volume met 2,8% kromp. Bij uitgaande vracht was de volumegroei naar Noord-Amerika nog groter (36,2%), maar was er volumekrimp op de routes naar Latijns Amerika (-12,6%), Afrika (-5,3%) en het Midden-Oosten (-0,6%).

Bij het passagiersvervoer steeg het aantal passagiers met Schiphol als beginpunt of eindbestemming van de reis met 5,5%, maar daalde het aantal op Schiphol overstappende passagiers met 1,9%. Op Europese vluchten nam het aantal passagiers met 4,9% toe, maar op intercontinentale vluchten daalde het aantal passagiers met 2,8%.

Dow Jones / RTL Z


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De zoveelste maand op rij met een daling van het aantal overstappers (-/- 1,9%). Wanneer komt de continuïteit van het netwerk in gevaar?

Geplaatst door Rob uit NULL