Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Meer vliegbewegingen boven Aalsmeer voorkomen’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 691 
|
 CROSNET 
‘Meer vliegbewegingen boven Aalsmeer voorkomen’

Wethouder Ronald Fransen: “Prioriteit is voorkomen groei hinder door Schiphol.”

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 6 december heeft de raad wethouder Ronald Fransen opgeroepen er alles aan te doen om te voorkomen dat er nog meer vliegbewegingen boven Aalsmeer gaan plaatsvinden. Wethouder Fransen: “Ik voel me gesteund door de raad in mijn streven om te voorkomen dat de Aalsmeerder nog meer overlast gaat krijgen van Schiphol.”

De gemeenteraad heeft de motie ingediend naar aanleiding van de druk bezochte bijeenkomst van 28 november jl. in de burgerzaal van het gemeentehuis waar de Luchtverkeersleiding LVNL een presentatie gaf over alternatief baangebruik op Schiphol. Wethouder Fransen: “De avond met de LVNL is erg goed bezocht door de Aalsmeerders, ik denk dat er zo’n 500 mensen op zijn afgekomen. De hoge opkomst geeft aan dat het hier om een onderwerp gaat dat enorm leeft. Ik zal mij dan ook tot het uiterste inspannen om toename van de overlast voor Aalsmeer door Schiphol te voorkomen.” Wethouder Fransen vertelt dat hij het belangrijk vindt dat de LVNL nog een keer tekst en uitleg komt geven over het zogeheten micro-klimaatproject en welke consequenties dat voor Aalsmeer heeft. Daarnaast is de gemeente bezig de uitkomsten van de bijeenkomst van 28 november uit te werken.

Geluidsmeetpunten
In de discussie over geluidsoverlast is gebleken dat de gemeente behoefte aan eigen, objectieve meetresultaten. Daarom gaat de gemeente eigen geluidsmeetpunten neerzetten. Wethouder Fransen licht toe: “Je moet overlast in de praktijk objectief en feitelijk kunnen meten. Niet op basis van theoretische modellen. Als je geluidsoverlast hebt van je buren en je belt de politie, dan gaan ze toch ook niet zeggen dat het op jaarbasis wel mee valt, omdat ze ook wel eens stil zijn?”

“Op de goede weg”
Alle inspanningen van het college en belangengroeperingen zijn niet voor niet geweest. Het eerste succes lijkt namelijk al gerealiseerd: het 2x2 baangebruik is per 14 december voorlopig van de baan. Wethouder Fransen voelt zich gesteund door Aalsmeer en de gemeenteraad: “Met de motie geeft de raad aan dat we op de goede weg zijn met ons beleid om te voorkomen dat de groei van Schiphol leidt tot extra hinder voor Aalsmeer.”


Reacties op dit bericht