Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer straalvluchten op Teuge

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1725 
|
 www.destentor.nl 
Meer straalvluchten op Teuge

Luchthavengebouw Teuge. foto Archief

Luchthavengebouw Teuge. foto Archief

DEN HAAG/TEUGE - Vliegveld Teuge kan definitief 135 helikoptervluchten inruilen voor 400 start- en landingen met straalvliegtuigen.

Want de Raad van State ziet geen onaanvaardbare milieugevolgen voor omwonenden van Teuge door een toename van het aantal straalvliegtuigen dat het vliegveld aan doet. De Raad heeft alle bezwaren tegen het aanwijzingsbesluit luchthaventerrein Teuge verworpen.

Vliegveld Teuge kreeg in 2009 toestemming van de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur en Milieu) voor start en landing van straalvliegtuigen. De Raad stelt in de uitspraak dat het gemiddeld slechts om tien vliegtuigbewegingen per week gaat. De geluidsoverlast blijft binnen aanvaardbare perken en ook de luchtkwaliteit in de omgeving blijft op peil. En de vliegtuigen vliegen zo hoog dat ze de natuurgebieden niet verstoren. Eerder al gaf de minister van Infrastructuur en Milieu toestemming omdat Teuge aannemelijk had gemaakt met straalvluchten meer te verdienen dan met helikoptervluchten, zonder meer milieuoverlast.

Omwonenden en het Platform Vlieghinder Teuge zijn tegen vanwege de herrie.

Bekijk bericht op "www.destentor.nl"


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

ongeveer zo is Schiphol ook begonnnen: op een weiland en heel klein. Dit belooft wat.

Geplaatst door kom op cros uit deltametropool

Zo langzamerhand lijkt dit landje vol te worden getroffen door een insectenplaag. Zij het dat deze exemplaren een omvang hebben die in een science fiction film niet zou misstaan. Tot overmaat van ramp melden ons de media dat op Superman niet meer teruggevallen kan worden, die schijnt een gedaanteverwisseling te ondergaan...........

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Inderdaad: beton-tante Mellanie S. in hoogst eigen persoon heeft ook hier haar tentakels aan vast gepind. Donnertje gaat naar de Raad van State......zo wordt het oldboy's netwerk in stand gehouden en Nederland bv. omgetoverd tot 1 groot vliegveld waar bijna niemand meer veilig is voor het vliegend-tuig.

De vliegtuigen vliegen zo hoog dat ze de natuurgebieden niet verstoren. Wie geloofd deze onzin nog? Dezelfde propaganda wordt al jaren toegepast in het door herrie zo verpeste Nederland. Tien toestellen per week?
Het zijn net vliegen.........waar er 10 zijn, komen er zeker meerdere! Mensen kom in opstand, want voor dat je het weet is ook de omgeving van Teuge verpest door herrie en vervuiling!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

In het bericht staat ook iets wat waar is: het draait alleen maar om geld. ("Eerder al gaf de minister van Infrastructuur en Milieu toestemming omdat Teuge aannemelijk had gemaakt met straalvluchten meer te verdienen dan met helikoptervluchten.") Het wordt tijd dat de luchtvaart ook de zogenaamde externe kosten gaat betalen; dat is de schade die de luchtvaart aanricht en die niet zo makkelijk in euro's is uit te drukken, zoals schade aan het woon- en leefmilieu. Als dat zou gebeuren zou vliegen niet meer zo goedkoop zijn. Nu betalen de omwonenden weer de prijs....

Geplaatst door Simon uit Apeldoorn

Ik weet dat ik met mijn mening een totaal ander geluid laat horen hier op dit forum, maar doe het toch. De straalvliegtuigen maken aanzienlijk minder geluid dan de vreselijke propellerkisten. Dus dat is al een voordeel. Ik stoor me absoluut niet aan het vliegverkeer en de luchthaven. Heb zelf onder de aanvlieg- en opstijgroute gewoond. Ik hoop dat het vliegveld verder groeit en groter wordt. zou graag vanaf Teuge op EU bestemmingen willen vliegen. Wie weet....