Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer schadeclaims Schiphol verwacht

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 638 
|
 Haarlems Dagblad 
Meer schadeclaims Schiphol verwacht

SCHIPHOL -  Het Schadeschap Schiphol houdt rekening met nieuwe schadeclaims vanwege de aanleg van de Polderbaan op Schiphol. Door een uitspraak van de Raad van State lijken omwonenden op grotere afstand van Schiphol nu meer kans te maken op een vergoeding vanwege waardedaling van hun woning.

Regiobewoners die nog nooit schade hebben geclaimd, kunnen dat volgens het juridisch adviesbureau Maat&Ruijgrok alsnog doen. Zij moeten hun verzoek om schadevergoeding indienen vóór 20 februari 2008 omdat de claims anders zijn verjaard, zo waarschuwt planschadespecialist Remco Maat van dit bureau. Over de kans op succes kan hij weinig zeggen. Dat verschilt volgens Maat per geval en hangt af van welke argumentatie het Schadeschap Schiphol, dat oordeelt over de claims, in de toekomst gaat gebruiken met de uitspraak van de Raad van State in het achterhoofd. De Raad van State heeft afgelopen week bepaald dat het schadeschap niet bij voorbaat claims mag afwijzen uit gebieden buiten de zwaarste geluidshinderzone, de 35Ke-contour. Dat is tot nu toe wel steeds gebeurd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door zurek uit amsterdam

ik heb heel veel last van vliegtuigen en woon in osdorp bij de aker vooral avond wat kan ik tegen doen?

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

@Zurek: als je even googled op Maat & Ruygrok dan vind jhe het bureau vrijwel direct, op de site staat info.
Daarnaast kun je overlast melden via http://www.bezoekbas.nl en via 020-6015555.

Hoe dan ook heel veel sterkte gewenst met deze 'staatsterreur'.

Geplaatst door Schelleman uit Amsterdam

Zijn de mensen van de Aker te Adam Osdorp
dmv een bewoners groep te bereiken door Bewoners Alliantie Tuinsteden Amsterdam (BATA) samen sterk. mbt grensoverschrijdende verkeer en milieu zaken (Schiphol voordelen /nadelen is daar onderdeel van)
Graag reactie naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)