Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer passagiers via Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 657 
|
 nos.nl 
Meer passagiers via Schiphol

Schiphol heeft het afgelopen jaar een nieuw passagiersrecord geboekt. In 2013 reisden 52,5 miljoen mensen via de luchthaven. Dat was 3 procent meer dan in 2012, ook al een recordjaar.
Jos Nijhuis, de topman van Schiphol, maakte de cijfers bekend op de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven. Hij zei dat hij tevreden is met de groeicijfers, maar vindt ook dat het nodig is in Schiphol te blijven investeren.
Het vrachtvervoer groeide in de tweede helft van het jaar ook: met 3,5 procent tot ruim 1,5 miljoen ton.
Het afgelopen jaar waren er 426.000 starts en landingen op Schiphol. Het aantal directe bestemmingen vanaf het vliegveld steeg van 317 naar 323.

Klantvriendelijker
De komende drie jaar wordt 1,5 miljard euro gestoken in aanpassingen van de vertrek- en aankomsthal en terminals. Daarmee moet Schiphol klantvriendelijker worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ach, ach, wat een propaganda-prietpraat en alle media noemen dat nieuws? Dient alleen maar om de investeringen goed te praten en de aandacht af te leiden van toenemende geluidhinder rond Schiphol en groeiende onrust met name rond Eindhoven en Lelystad.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

´Daarmee moet Schiphol klantvriendelijker worden´

Helaas loopt de media in Schipholland (Nederland) braaf mee aan de leiband van de zeer propagandistische machine van Schiphol.

Jos Nijhuis rept natuurlijk met geen woord over de enorme overlast die de luchthaven genereert in de vorm van exorbinante geluidsoverlast en vervuiling en onveiligheid.

Nooit een woord in de verontschuldigende sfeer richting de omwonenden die al de narigheid ondergaan, dag en nacht!
Nee, alleen maar de aandeelhouders (regering en derden) tevreden houden en vooral zichzelf, natuurlijk.

Een sociale schande, dat is wat Schiphol is!