Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer passagiers maken gebruik van Schiphol in november

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 1312 
|
 Luchtvaart =Nieuws= 
Meer passagiers maken gebruik van Schiphol in november

SCHIPHOL – Luchthaven Schiphol heeft in de maand november 3,1 miljoen passagiers verwerkt. Dat is een stijging van 4% in vergelijk met november 2003. Vooral het aantal transferpassagiers laat een grote stijging zien. In totaal maakte 6,3% meer de passagiers gebruik van Schiphol als transferluchthaven. Het aantal passagiers dat Schiphol als beginpunt van hun reis gebruikte steeg met 2,5%.

Het totaal aantal vliegbewegingen op de luchthaven steeg met 2% ten opzichte van november 2003. Dit winterseizoen worden weer meer bestemmingen aangevlogen door meer luchtvaartmaatschappijen. Ook het aantal vrachtvluchten liet met 15% een sterke groei zien.

Ook de punctualiteit liet een stijging zien. Van de uitgaande vluchten vertrok 72,5% op tijd, 2% meer dan vorig jaar. Het aantal vluchten dat op tijd aankwam steeg met 0,5% tot 79,3%. Daarbij moet worden vermeld dat vluchten die binnen 15 minuten na de geplande tijd vertrekken of aankomen als ‘op tijd’ worden gekwalificeerd. Ook is noemenswaardig dat de punctualiteit enkele dagen negatief werd beïnvloed door vertragingen als gevolg van dichte mist en een vulkaanuitbarsting op IJsland.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door vos uit Uitgeest

SHIT!