Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Meer overlast door vliegtuigen in Buitenveldert

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 2138 
|
 Dichtbij.nl 
Meer overlast door vliegtuigen in Buitenveldert

BUITENVELDERT- Door onderhoud aan een landing- en startbaan op Schiphol wordt de Buitenveldertbaan intensiever gebruikt. Buurtbewoners ondervinden hierdoor veel geluidsoverlast, zegt Wijkopbouwcentrum Buitenveldert (WOB).

Door werk aan de Kaagbaan vliegen er tot en met 2 oktober meer vliegtuigen boven Buitenveldert. De Aalsmeerbaan, de Zwanenburglaan en de Buitenveldertbaan worden hierdoor meer gebruikt. Het wijkopbouwcentrum krijgt veel klachten binnen van bewoners. Eén van de medewerkers zegt: ‘De meeste klachten die binnenkomen gaan over geluidsoverlast die laat in de avond plaatsvindt.’

Schiphol heeft het onderhoud overigens niet eens zelf gemeld aan het wijkopbouwcentrum. Het wijkcentrum heeft het onderhoud vernomen via het Vereniging Gezamenlijke Platform (VGP) vlieghinder.

Ruud Wever, manager bewonersaanspreekpunt Schiphol, is zich bewust van de overlast. ‘Eens in de zeven jaar voeren we onderhoud uit aan de banen. De werkzaamheden gaan dan dag en nacht door.’

Bewoners waren slecht op de hoogte van het onderhoud en het intensievere gebruik van de Buitenveldertbaan. Het vliegveld heeft de werkzaamheden alleen gemeld aan de lokale media. Volgens Wever kunnen de werkzaamheden gevolgd worden, maar hiervoor is een account op een site van Schiphol, www.bezoekbas.nl, vereist.

Hij meldt dat er alles aan gedaan wordt om de overlast binnen de perken te houden. ‘Het vliegverkeer is afhankelijk van de wind, omdat er tegen de wind in gestart en geland moet worden. We zijn ons bewust van het feit dat Buitenveldert een dichtbevolkt gebied is en daarom heeft de Buitenveldertbaan de laagste voorkeur als startbaan.’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Kun je nagaan !

De herrie van startende vliegtuigen 's avonds laat over de Aalsmeerbaan is zo groot dat men in Amstelveen denkt dat die van de Buitenveldertbaan komt !
Bizar hoor.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Leo, Ik denk dat je mis zit. De Buitenveldertbaan zit na 3 kwartalen bijna op het aantal vluchten, dat normaal per jaar wordt gehaald !

Geplaatst door leo uit de kwakel

@Jan.

Lees de eerste paar regels in het artikel !
Met name de zinsnede over de late avond.

Ik kom bij tellingen van de Aalsmeerbaan niet verder dan 18.000 in 3 maanden.

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Leo, Ik had het over de Buitenveldertbaan de 1e 3 kwartalen. Dit gaat over het 4e kwartaal, Dus die meer vliegtuigen door de Kaagbaan komen er nog eens bij! H.havingspunt 20 zal overschreden worden! Ik denk dat je die 18.000 cynisch bedoelt. Het is ook niet misselijk, maar de Aalsmerbaan zal zeer waarschijnlijk niet over haar jaaraantal schieten,al gaat het hier uiteraard wel om de veel irritantere, (die bij de A.baan beloofd werden te zullen dalen!) starts, die er nu ook zijn op de Bbaan. Dit VVA brengt ons dus zeker NIETS !

Geplaatst door Rene uit Amstelveen

Al weken wordt ik om 8:10 op zaterdag en zondag uit mijn bed getrild. 's-avonds de ramen of deuren open is geen optie. Ik wordt er knettergek van. Je kunt de popnagels tellen! Het is echt niet normaal meer. Ik weet dat we in de buurt van Schiphol wonen maar toen wij hier ons huis kochten was dit niet zo erg als de laatste maanden. Ik ben benieuwd of men zich dit realiseert op Schiphol... Fijn wonen in Amstelveen...