Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer lawaai boven stad (stad Amsterdam)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 747 
|
 Parool 
Meer lawaai boven stad (stad Amsterdam) Download het gehele artikel 'Meer lawaai boven stad (stad Amsterdam)'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door k.weijer uit amsterdam

Na jaren van lobbyen is het Schiphol gelukt: de 6de baan, die eerst Milieubaan en later Polderbaan zou gaan heten, kon worden aangelegd en in 2003 in gebruik genomen! Schiphol was heel blij. Zo blij dat de CEO van Schiphol, Gerlach Cerfontaine, de landingsbaan kuste, al ware hij de paus!
Veel blijheid was er niet ten Noorden van de Polderbaan: de overlast nam dramatische vormen aan. Ook Schiphol en de LVNL waren binnen de korst mogelijke tijd niet blij meer: er zouden zich gevaarlijk situaties voordoen en dat ging ten koste van de capaciteit van Schiphol (onacceptabel!) en daarom moesten de uitvliegroutes uit elkaar. Dat dit ten koste zou gaan van duizenden extra geluidsgehinderden (wat een woord) doet er niet toe. Toegegeven, niet de meest elegante oplossing, maar ja, de capaciteit van Schiphol mocht zeker niet worden aangetast. Daarom eerst Spaarndam maar eens extra overlast geven en vervolgens, toen de protesten te luid werden, is nu Linden, Badhoevedorp en Amsterdam aan de beurt. Wie volgt?
Een ding is duidelijk: een grote luchthaven zoals Schiphol past gewoon niet in de Randstad! Waar blijven toch die politici van de regeringspartijen die dat eens luid en duidelijk durven uit te spreken?
We mogen hopen dat de Regering, al rollebollend over elkaar, zo snel mogelijk valt, zodat het meer weldenkende deel van de bevolking eindelijk eens de vertegenwoordiging krijgt die zij verdient. Schiphol moet krimpen! Schiphol moet weg van de huidige lokatie! Schiphol moet naar de Maasvlakte!

Kees Weijer
voorzitter Platform Vliegoverlast Amsterdam

Geplaatst door Olav uit NULL

Het beste stukje sinds maanden!

olav

Geplaatst door Gerard uit NULL

Bravo! Bis, bis,