Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer lawaai boven Leimuiden mag

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2712 
|
 leidsch dagblad.nl 
Meer lawaai boven Leimuiden mag

LEIMUIDEN - Het is officieel: vliegtuigen boven Leimuiden mogen komend jaar meer lawaai maken. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Het bezwaar van Kaag en Braassem en enkele Leimuidenaren mocht niet baten. De afgelopen twee jaar is geëxperimenteerd met een nieuwe aanpak om vliegtuiglawaai te verminderen. Hierbij werden bij voorkeur de Kaagbaan en Polderbaan ingezet als start- en landingsbaan, om de meest dichtbevolkte gebieden zo veel mogelijk te ontwijken.

Daarbij zijn de meetpunten in Leimuiden en Kudelstaart overschreden. Schiphol nam echter geen maatregelen, omdat de overlast werd toegeschreven aan de proef. Om een tik op de vingers van de inspectie te voorkomen, is de norm in Leimuiden nu verhoogd met 0,2 decibel.

,,Het is een ramp voor Leimuiden’’, zegt Rob Loekenbach van de werkgroep Geluidshinder Kaag en Braassem Noord, terwijl hij vanuit zijn achtertuin naar de lucht wijst. Per dag komen daar bijna 350 stijgende vliegtuigen over. ,,Doordat vliegtuigen boven het dorp een bocht maken, richt de geluidsbron zich naar het dorp.’’

Loekenbach noemt het getalsdiscriminatie. ,,We hebben er in deze regio voor gekozen om de omgeving open en groen te houden. Daar worden we nu voor gestraft. In dit dorp wonen slechts vierduizend mensen. Als je dat naast de tienduizenden inwoners van Aalsmeer, Hoofddorp en Nieuw-Vennep legt, dan is het rekensommetje snel gemaakt.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

De laatste alinea is niet juist. In Floriande (Hoofddorp-west) wonen ruim 18.ooo mensen. Daar wordt zonder blikken of blozen een vaste route overheen gelegd op basis van kaarten waar grote delen van Floriande (of zelfs de hele wijk!) niet op voorkomen. Florianders tellen dus kennelijk ook helemaal niet mee. Overigens: wie ooit heeft gedacht dat het met de PvdA op luchtvaart wel goed zou komen is daar nu ook wel van genezen denk ik. Ik heb uit die hoek nog niet één besluit gehoord dat de hinder doet afnemen.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Politiek-creatief boekhouden. Het zelfde principe wordt toegepast v.w.b. de Polderbaan m.b.t. de omgeving boven het Noordzee-kanaal.
Ook hier wordt gesteld dat er 'weinig' mensen wonen, dus kan de meeste herrie wel boven de dorpen als Uitgeest worden uitgestort. Ook hier is de herrie t.o.v. 2003, explosief toegenomen. Geen enkele politieke partij die daar haar vingers aan durft te branden, want de luchtvaartsector is te machtig in Nederland.