Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Meer klagers vliegtuiglawaai

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1409 
|
 Haarlems Dagblad 
Meer klagers vliegtuiglawaai

SCHIPHOL - Tien procent meer mensen hebben de afgelopen maanden een klacht ingediend over vliegtuiglawaai. Een explosieve stijging deed zich voor in Haarlem, Cruquius en Vijfhuizen. In de maanden augustus, september en oktober nam het aantal klagers uit Hoofddorp juist af, vergeleken met een jaar geleden (van 280 naar 243).

De meeste mensen dienden meerdere klachten in, zodat het totaal aantal kwam op 2070. Ook vanuit Nieuw-Vennep dienden minder mensen een klacht in (van 100 naar 72).

De meeste klagers zitten zoals altijd in Amsterdam (464) en Amstelveen staat derde (228).

Opvallend is wel dat het aantal klagers uit Heemstede, Haarlem, Cruquius en Vijfhuizen fors is toegenomen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" De meeste mensen dienden meerdere klachten in "

Er komen ook zoveel van die laagvliegende herriebakken over...........tja. wat moet je dan? Het hele etmaal met oordoppen in lopen / slapen? Dan maar klagen en hopen dat de luchtvaartsector cq. de politiek eens een keer sociaaal worden.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Er zijn leugens, grote leugens en statistieken.

Nog erger zijn bestuurders die ondanks de cijfers geen enkele aandacht besteden aan innovatieve oplossingen maar hun beperkte blik blijven richten op het mantra "groei ten koste van alles". Men zal zeggen dat de luchtvaart harder groeit dan de overlast en dat dus iedereen blij moet zijn.